Αποκαλυπτικό: “Πόλεμος” Βαρδή-Λάτση για το σχηματισμό κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αποκαλυπτικό: «Πόλεμος» Βαρδή-Λάτση για το σχηματισμό κυβέρνησης Μητσοτάκη

Παραθέτω αυτούσιο το ρεπορτάζ του Πάρι Κουρτζίδη, έτσι όπως δημοσιεύθηκε/αναρτήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 8 Ιουλίου, στο προσωπικό του blog, το piperata.gr :

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η διαφωνία μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Όλγας Κεφαλογιάννη είχε ως φόντο τη σύγκρουση συμφερόντων Βαρδινογιάννη – Λάτση, καθώς ο πρώτος επιχειρηματίας φέρεται να μη θέλει να προχωρήσει η επένδυση του δεύτερου επιχειρηματία στο Ελληνικό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, έγινε «κακός χαμός» μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και της κυρίας Κεφαλογιάννη, η οποία επέμεινε στην τηλεφωνική επικοινωνίας τους για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολιτισμού – Τουρισμού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να της κλείσει το τηλέφωνο, αφού πρώτα της ανακοίνωσε ότι θα μείνει εκτός κυβέρνησης, λέγοντας της: «Εγώ, θέλω η επένδυση στο Ελληνικό να υλοποιηθεί»!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αμέσως μετά την επικοινωνία της με τον πρωθυπουργό εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της, υπογραμμίζοντας με νόημα: «Για έναν πολιτικό, η μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη είναι η εκλογή του από τον λαό. Η εντολή που του δίνει να υπερασπιστεί αρχές, αξίες, ήθος και ύφος. Και αυτή την εντολή πρέπει να σέβεται και να τιμά. Αυτή, τον ορίζει και τον οδηγεί». 

Την ίδια ώρα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να «χρυσώσει το χάπι» στον Βαρδή, ικανοποιώντας το «κρυφό αίτημα του»να κρατήσει στο υπουργείο Άμυνας τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος, για αυτό δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, η μετωπική σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Όλγα Κεφαλογιάννη για το χαρτοφυλάκιο Πολιτισμού – Τουρισμού με φόντο το project στο Ελληνικό, μάλλον, αλλάζει τα πράγματα και δεν θα ξεπεραστεί εύκολα, ούτε ανώδυνα…

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι, ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να επέκρινε τον ναύαρχο Αποστολάκη όταν υπουργοποιήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως, αναγνωρίζει την επιχειρησιακή ικανότητα του, η οποία, αυτή την ώρα, τον κάνει ίσως τον πιο κατάλληλο για τη θέση αυτή, έχοντας κιόλας την αποδοχή Αμερικανών και Ισραηλινών.

Ωστόσο, ουδείς δύναται να γνωρίζει αν -τελικώς- ο ναύαρχος Αποστολάκης θα αποδεχθεί να εξακολουθεί να ασκεί τα υπουργικά του καθήκοντα στο Άμυνας -με αφορμή τα ελληνοτουρκικά-, όπως και το αν ο νέος διαφαινόμενος πόλεμος μεταξύ Βαρδή – Λάτση θα έχει συνέχεια…   

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.