Αποκάλυψη Guardian: Όταν η Μοσάντ εκβίαζε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Δημοσίευμα του “Guardian” αποκαλύπτει τον “κρυφό πόλεμο” της Μοσάντ κατά του ΔΠΔ για την έρευνά του για τα φερόμενα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, της υπηρεσίας συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών του Ισραήλ, Γιόσι Κοέν (Yossi Cohen) φέρεται να απείλησε μια γενική εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, επιχειρώντας να την πιέσει να εγκαταλείψει έρευνα για εγκλήματα πολέμου, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα TheGuardian.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι μυστικές επαφές του Γιόσι Κοέν με την τότε εισαγγελέα του ΔΠΔ, Φατού Μπενσούτα (Fatou Bensouda), πραγματοποιήθηκαν πριν αποφασιστεί να ξεκινήσει επίσημη έρευνα για φερόμενα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στα παλαιστινιακά εδάφη, που βρίσκονται υπό ισραηλινή κατοχή.

Η εν λόγω έρευνα, που ξεκίνησε το 2021, κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο διάδοχος της Μπενσούτα, Κάριμ Χαν (Karim Khan), ανακοίνωσε ότι το ΔΠΔ ζητά ένταλμα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.