Απασφάλισε πάλι ο Γεωργίου -«Νομίζουν στον Προμηθέα ότι έγιναν …Μπαρτσελόνα»

Σωτήρης Γεωργίου

«Γιατί η ομάδα άρχισε να κάνει όχι αγωνιστική κοιλιά αλλά να παρουσιάζει κάθετη πτώση; Μήπως φταίει και η έπαρση που έχουν παρουσιάσει κάποιοι όπως ψιλοφαίνεται στην Πάτρα και στον Προμηθέα νομίζοντας ότι έγιναν …Μπαρτσελόνα; », διερωτάται ο γνωστός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του Sport24 Radio 103.3.

Ο Σωτήρης Γεωργίου συνεχίζει να μην χαϊδέυει αυτιά, για την -ομολογουμένως- κακή αγωνιστική εικόνα του Προμηθέα Πατρών στα τελευταία παιχνίδια.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το άρθρο του έχει τίτλο: «Καταιγίδα” στην Πάτρα και ανώμαλη προσγείωση Προμηθέα” και δημοσιεύτηκε στο μπασκετικό site basketblog.gr.

Σημειώνεται ότι το άρθρο έρχεται λίγες μέρες μετά τo πολύ «καυστικό» facebook post του, για την ομάδα της Πάτρας, στο οποίο έλεγε πως “ξαφνικά νόμιζε πως έγινε Μπαρτσελόνα”.

Αναλυτικά όλα όσα γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου, τεκμηριώνοντας απλά και κατανοητά την άποψη του :

“Και ξαφνικά η ομάδα θαύμα-σ.σ και όχι άδικα-,το καμάρι της Πάτρας χάνει την λάμψη του. Το “θωρηκτό” της Πάτρας για τα κυβικά της πόλης,μπάζει νερά.Και η γκρίνια άρχισε να εμφανίζεται στα στέκια της πόλης με πολλές απορίες μαζί. Τι τελικά συμβαίνει στον Προμηθέα και τον πήρε η κάτω βόλτα τελευταία;Γιατί η ομάδα άρχισε να κάνει όχι αγωνιστική κοιλιά αλλά να παρουσιάζει κάθετη πτώση; Μήπως φταίει και η έπαρση που έχουν παρουσιάσει κάποιοι όπως ψιλοφαίνεται στην Πάτρα και στον Προμηθέα νομίζοντας ότι έγιναν …Μπαρτσελόνα; Αλλο να έχεις μια συμπαθή ομάδα και άλλο να ονειρεύεσαι τίτλους και ευρωλίγκες. Αν κρίνεσαι με βάση το πρώτο,μια χαρά είναι η πορεία του Προμηθέα καθώς θα έχει και καλές και κακές στιγμές. Αν βάζεις όμως τον πήχη ψηλά θα πρέπει να έχεις και ανάλογη κριτική και ανάλογα να κινηθείς. Ο Προμηθέας ορέγεται τίτλους και συμμετοχή στην ευρωλίγκα και δεν μπορεί να μαζέψει τον κόσμο παρά τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπαθειες σε αυτό το κομμάτι της δίοικησης να φέρει σχολεία και ακαδημίες στο γήπεδο.

Στα περισσότερα ματς το Τόφαλος είναι άδειο σχεδόν και η ομάδα φαίνεται ότι δεν έχει το απαραίτητο brand και δυναμική παρά την σοβαρή προσπάθεια. Και καλά αυτό.Αγωνιστικά παρουσιάστηκε μια έπαρση ότι και καλά έχουμε ομαδάρα όπως λέμε. Και ξαφνικά σου λέει ο κόσμος χάνουμε και τον Έλις που τον θέλει ο Ολυμπιακός πάνω που πάμε για τελικό στο κύπελλο και έχουμε τα κρίσιμα ματς στο γιούροκαπ. Την ίδια ώρα οι φίλοι της ομάδας ανησυχούν μήπως ο μεγαλομέτοχος κ.Λιόλιος έχει το μυαλό του περισσοτερο στην πιθανή υποψηφιότητα προεδρείας της ΕΟΚ παρά στην ομάδα. Και φυσικά άρχισαν και οι αμφισβητήσεις για τον επιτυχημένο Μάκη Γιατρά που όμως πλέον ο πήχης ανέβηκε και μαζί πρέπει να ανέβει και αυτός προπονητικά επίπεδο. Αλλωστε ο Προμηθεας είναι ακόμα εντός στόχων ,όλων των στόχων ,ανεβάζοντας τον πήχη ο ίδιος και ειδικά μετά τον θρίαμβο με τον ΠΑΟ στο κύπελλο. Εκτοτε όμως η ομάδα άρχισε να παρουσιάζει αγωνιστική έπαρση και αλαζονεία που συνηθίζει να παρουσιάζει πολλές φορές μια ελληνική ομάδα μετά από μια απρόσμενη μεγάλη επιτυχία. Και ακολουθούν οι σφαλιάρες και η γκρίνια,ενίοτε και η μιζέρια.

Και ο Γιατράς έχει πλέον τις ευθύνες του για πολλά θέματα.Και για τις αλλαγές παικτών και για την αγωνιστική εικόνα. Μετά το έπος με τον ΠΑΟ ο Προμηθέας έθεσε στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου,την καλή πορεία στην Ευρώπη και τον τελικό στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα και εδώ μπερδευθήκαμε, προωθούσε και σωστά το μοντέλο να έχει νεαρούς έλληνες ταλαντούχους που στα 18 τους και πιο κάτω έπαιρναν χρόνο. Ξαφνικά το μοντέλο αυτό που πολυ σωστά ακολούθησε και με ρίσκα,πήγε μαλλον περίπατο. Η ομάδα άρχισε να πάιρνει έμπειρους παίκτες για να γεμίσει το ρόστερ για να κρατήσει τρία καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Κάπου εκεί μπερδέυεται το πράμα. Καθώς δεν γίνεται να κάνεις και πρωταθλητισμό και να προωθείς τους νέους. Ταυτόχρονα σκάνε τραυματισμοί και η ομάδα παίρνει τον Μαυροκεφαλίδη. Και μετά τον Μάντζαρη. Παίκτες που παίζουν σε άλλο στιλ και φιλοσοφία ειδικά ο πρώτος.Ο μ.ο ηλικίας μεγαλώνει,η ομάδα αποκτά βέβαια εμπειρία και ποιότητα ,αλλά δεν είναι εύκολο αυτοί οι παίκτες να ακολουθήσουν το μοντέλο μπάσκετ που έπαιζε. Το ντεφορμάρισμα καποιων ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μετά ήρθε και ο τραυματισμός του Ρόμπινσον που είχε αντικαταστήσει και αυτός παίκτη(Λόουερι) και τώρα φέυγει και ο Έλις για τον Ολυμπιακό. Καλώς έπραξε η ομάδα πιθανότατα ,αρκεί να μην μιλάς για τίτλους και τελικούς.Οταν πας να ανεβάσεις ψηλά τον πήχη και χάνεις τον Έλις πχ έχεις θεματάκι και επικοινωνιακά. Ποιόν θα πας να πάρεις τέτοια ώρα;

Οι ήττες σε Ρέθυμνο και Κολοσσό χτες με κακή εμφάνιση ενόχλησαν.Και πιο πολύ ενόχλησε τον κόσμο της ομάδας η τραγική εικόνα και σοκ δια περιπάτου με την Λάρισα μέσα .Η ομάδα έχει πρόβλημα σκορ και αγκομάχησε να κερδίσει και τον τραγικό και υπό διάλυση Ιωνικό στο Φάληρο,μια ομάδα που έχει βαρεθεί τελευταία να μαζέυει 25αρες. Ακόμα και με τον ΠΑΟ μέσα η ήττα ήταν αμαχητί με παθητικό 60π στο ημίχρονο. Ο τριποντος Προμηθέας σημαδεύει τοίχο τελευταία και χωρίς τρίποντο όπως είναι δομημένος έχει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα.Στο γιούροκαπ μετά το θρίαμβο με ΠΑΟ έχει 5 ήττες σε 7 ματς. Συντριβή με διασυρμό στο Μονακό που εχανε με 30-2! Μια 15αρα λογικά στην Μπολόνια και άλλη μια από την Ανδόρα μέσα σε αδιάφορο πάντως ματς. Και στα κρίσιμα στην 2η φάση πήρε καθαρά την μεσαία γερμανική Όλντνμπουργκ στην Πάτρα,έχασε δίκαια αν και πάλεψε στην Μπρέσια που όμως σκοράρισε 3π σε ολάκερη 2η περίοδο(!) και έχασε δίκαια και από την Βενέτσια μέσα αν και το πάλεψε στο τέλος.Σε ένα βατό όμιλο καθώς και η Βενέτσια είναι κακή φέτος και δίνει μάχη για τα πλέι οφ την ώρα αυτή. Συνεπώς η ομάδα με το νέο έτος έχει 5 ήττες σε 7 ματς και με κάκιστες εμφανίσεις. Το ματς στο κύπελλο με το Περιστέρι είναι η μισή χρονιά και ας είναι στην Πάτρα καθώς θα τον πάει σε ένα τελικό. Τα ματς στην Ευρώπη στην Βενετία και με την Μπρέσια μεσα θα καθορίσουν το ευρωπαϊκό μέλλον. Και στην Ελλάδα Ήφαιστο μέσα και διακοπή. Η τετράδα δύσκολα θα χαθεί αλλά ήθελε την 2η θέση για να πάει για τελικό πάλι. Οπως και να έχει η ομάδα με τις πολλές αλλαγές έχασε την χημεία της και την συνοχή της και με την απώλεια και του Ελις υπαρχει γκρίνια . Η θέση του Γιατρά επίσης δεν είναι επισφαλής αλλά δέχεται πλεόν εντονότατη κριτική και αυτός και δικαίως. Ο τριπλός στόχος είναι ανοιχτός,το στοίχημα με τον κόσμο δεν κερδίζεται και οι κακές εμφανίσεις τον απομακρύνουν περισσότερο και ξαφνικά η ομάδα θαύμα προβληματίζει σε έντονο βαθμό καθώς δεν ήταν κάτι περαστικό. Αν μάλιστα δεν πάει τελικό η γκρίνια θα φέρει μεγάλη απογοήτευση”.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.