Απανωτές αποκαλύψεις, χωρίς καμία…Αποκάλυψη!

Έχω κι εγώ το σχόλιό μου, για το συμβόλαιο θανάτου του 53χρονου Γιάννη Σκαφτούρου, που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, στην αυλή του εξοχικού του, στα Σκούρτα Βοιωτίας, μπροστά σε τουλάχιστον 10 συγγενείς και φίλους. Όταν 2 με 3 μηχανές, πέρασαν και τους “γάζωσαν” με τα καλάσνικοφ. 

Αίσθηση έκανε αυτή η μαφιόζικη δολοφονία και επόμενο τα μμε να την εκμεταλλευθούν. Μαφιόζικη, βέβαια, η επιχείρηση διότι έγινε από επαγγελματίες, οι οποίοι δεν ξέρουν – και δεν τους πέφτει λόγος- γιατί ανέλαβαν να σκοτώσουν τον Σκαφτούρο. Την αμοιβή τους πήραν για το συγκεκριμένο συμβόλαιο, που σημαίνει πως κι αν ακόμα συλληφθούν να μην είναι σε θέση να φωτίσουν ποιος, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Σε δολοφονίες τέτοιου γκαγκστερικού τύπου συνήθως ο θύτης δεν έχει επαφή με τον σκοτώστρα που εκτελεί το συμβόλαιο θανάτου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η είδηση δεν είναι να μας λένε τα ίδια και τα ίδια. Αν θεωρούνταν από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», αν είχε βαρύ βιογραφικό, αν το παρατσούκλι του ήταν «Θείος Τζο». Αν υπήρξε το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου. Αν υπήρξε επίσης συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές με γνωστότερη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Αν είχε κατηγορηθεί και για πολλά άλλα πράγματα. Αν το 2020, είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας «Δίας» στη Γλυφάδα. Αν οι εκτελεστές του, δεν είναι τυχαίοι. Αν ήξεραν να χειριστούν τα όπλα. Αν πιθανόν να μην τους ενδιέφερε και το εάν θα σκοτωθούν και άλλοι. Αν πρόκειται για ένα πολύ καλά πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και πολύ καλά σχεδιασμένο. Αν οι δράστες παίζει να ήρθαν από το εξωτερικό και έφυγαν πριν καν πάει η αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος. Αν είχε ανοιχτές εκκρεμότητες.. και μπλα..μπλα..μπλα..

Μα, αυτά δεν λένε κάτι. Πολλά από αυτά, τα πιο παλιά, τα ξέραμε, τα είχαμε διαβάσει ξανά. Δεν είναι καινούργια. Δεν πιάνονται για αποκλειστικότητες και αποκαλύψεις. Και τα άλλα, τα καινούργια, που σχετίζονται με την δολοφονία, είναι τα αυτονόητα.. Μετά μουσικής από ταινίες θρίλερ στα κανάλια, εντυπωσιάζουν διότι κάποια γριούλα είδε τη μοτοσυκλέτα να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα και ένας άλλος μάρτυς του εγκλήματος άκουσε τους πυροβολισμούς ή το μαρσάρισμα του δίτροχου.

Άλλα ενδιαφέρουν, λοιπόν. Ποιος, ποιοι αποφάσισαν να σκοτώσουν τον Σκαφτούρο και για ποιο λόγο. Ποιος, ποιοι τον ήθελαν έξω από το παιχνίδι.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.