Απ’ το κακό στο χειρότερο

Ο δημοσιογράφος και αναλυτής Σωτήρης Γεωργίου, κρούει καμπανάκι κινδύνου και θέτει ζήτημα επιβίωσης των επιχειρήσεων εστίασης: 

“Πτώση τζίρου 30% στα καφέ μεγάλης πόλης διαβάζω. Τα καφέ μπαίνουν σε προβληματισμ;o απο τις αυξήσεις του προϊόντος και του ΦΠΑ αλλά και πάλι μπορεί να ελέγξουν τα μεγάλα τις τιμές και να απορροφήσουν την αύξηση μειώνοντας την κερδοφορία τους που ήταν μεγάλη. Ο μεγάλος τους ανταγωνισμός είναι πλέον ότι μεγάλες εταιρείες σου δίνουν την δυνατότητα να φτιάχνεις το καλό σου καφέ στο σπίτι σου με την ανάλογη μηχανή και στο 1/10 σχεδόν της τιμής. Αρα, ο ο καφές γίνεται είδος μικροπολυτελείας και αν δεν έχεις lokation θα έχεις θέμα. Επίσης πάει η εποχή που έλεγες πάμε για ένα μισάωρο καφεδάκι να τα πούμε και να κεράσω. Τo 10ευρω πια τα υπολογίζει ο κόσμος. Αλλά όλοι πρέπει να προσαρμόζονται”

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.