Άνοιξε “νυχτερινές πόρτες” και στην Θεσσαλονίκη το tsipasblog! Oι καλοί φίλοι μας έδωσαν την τελευταία σοβαρή ενημέρωση για τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα! Ο Μπερτάκης και η αναμονή της τελικής συμφωνίας “Η Πύλη για 12 χρόνια, μαζί με τον Ποζίδη” – Ο Γκόγκος αφού έχει τα δικαιώματα του Ρέμου, θα την βρει την άκρη του – Η Ζευγαρά, ο Ιακωβίδης, ο Βιολίδης που παίρνει πολύ καλά λεφτά από δύο μεριές, ο Μάρκελλος με τα πολλά ακίνητα, τι ψάχνουν για καλοκαίρι οι δυνατοί Κασπεραίοι, γιατί δεν ανοίγει το Πολιτεία- Ο Τσακουμάκος, ο Ματσίκας, ο Παπαγεωργίου, αλλά και ο… Μαρινάκης !!!

Όχι που θα άφηνε το tsipasblog.gr, την πόρτα της νυχτερινής Θεσσαλονίκης κλειστή. Ένα δύο ταξίδια και την ανοίξαμε, εννοείται πως ναι. Τα αυτιά μας απλώθηκαν και έχουν μέγεθος φτυαριού! Όπως μαθαίνουμε από εγκυρότατη πηγή, μετά τις 15 Ιανουαρίου, θα μπουν τα πράγματα στην τελική ευθεία, για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, ποιες ομάδες θα προχωρήσουν στην τελική φάση της διοργάνωσης, με στόχο φυσικά, μέχρι τον μεγάλο τελικό, μέχρι την πολυπόθητη κούπα. Ενώ ποιοι θα αρχίσουν να αποβάλλονται. Πάντως μέχρι τώρα, όλη είχαν δουλειά, ήταν μακράν οι καλύτερες γιορτές, είχε πολλά χρόνια να παρατηρηθεί κάτι τέτοιο.

Έτσι είναι ακριβώς τα πράγματα. Ξεκινάμε και λέμε. Για την περίπτωση της Ζευγαρά, με τον Στέλιο Ρόκκο, στην Πύλη Αξιού. Δεδομένης της ιστορίας του μαγαζιού αυτού, με τι μεγέθη τραγουδιστών το έχουμε συνδυάσει. Και λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι σχεδόν 2000αρι. Που σημαίνει πολύ μεγάλο. Επίσης, βάζω στο τραπέζι πως η Λένα, δεν είναι ακόμη έμπειρη από τέτοιες πίστες. Αυτά τα συγκρίνω με την κίνηση της Πύλης, αυτή που βλέπουμε, αυτής της περιόδου. Το Σάββατο κάνει πολύ καλό ταμείο, και την Κυριακή, που από την αρχή ήξεραν πως θα είναι δύσκολο το εγχείρημα από τις 10, όμως, διατηρεί την ικανοποιητική εικόνα. Άρα πάμε, στο συμπέρασμα, τα πηγαίνει αρκετά καλά. Μπορεί και καλύτερα από τα καλύτερα προγνωστικά!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μέχρι το Γενάρη θα πάει αυτό. Για το από εκεί και πέρα. Έτσι μάθαμε για την Πύλη Αξιού. Από τις διηγήσεις ενός μεγάλου της Θεσσαλονίκης, που για πάρα πολλά χρόνια έχει λόγο για πολλά νυκτερινά έργα, η κουβέντα του, είναι ξεκάθαρη, δεν αφήνει να πέσει στη σιωπή. Είναι να δώσει εξαψήφιο ποσό ο Κώστας Μπερτάκης, για να πάρει το ποσοστό του Βασίλη Γκόγκου και του Αλέξη του τραπεζικού. Μιλάμε για το 50%, το άλλο 50%, θα το έχει ο Ποζίδης ο Θοδωρής. Μιλάμε για 12 χρόνια, η πρόταση του Μπερτάκη.

Το εξαψήφιο ποσό, στη σημερινή εποχή του ηρωισμού, το σκέπτεσαι πολύ. Μια, δύο και τρεις, αλλά να πάρεις λεφτά χωρίς να δώσεις. Γίνεται; Όχι. Βέβαια. Αυτή είναι η επιτομή της επιχειρηματικότητας. Έτσι χτίζονται τα κάστρα. Αυτός ο νόμος μόνο αξίζει. Αυτός είναι ο δρόμος του Μπερτάκη. Αυτόν ακολούθησε και από τον δεν ήταν τίποτα στο ξεκίνημα του, προ δεκαπενταετίας, τίποτα δεν βρήκε. Έγινε η νούμερα ένα επιχειρηματική νυχτερινή δύναμη, σε όλη την Ελλάδα. Και αν γίνει οριστική και τελική η συμφωνία, για την απόκτηση του 50% των μετοχών της Πύλης Αξιού, που δείχνει πως θα γίνει, αφού έχει τα βαριά τραγουδιστικά πυροβολικά στη φαρέτρα του (Αργυρό, Ρουβά, Οικονομόπουλο). Αυτομάτως θα μπει στην κατηγορία του θρύλου!

Με τις άλλες περιπτώσεις. Του πήρε κάποια χρόνια, δεν έλειψαν οι φωνές αμφισβήτησης, μα έφτασε η στιγμή, την βλέπουμε. Ο Πέτρος Ιακωβίδης, έγινε αυτό που όλοι έλεγαν, όταν τον είχαν πρωτοδεί. Πρώτος άνδρας. Είναι ο καλύτερος και ο πιο ώριμος και πειστικός Ιακωβίδης της ιστορίας του. Προκαλεί τον πόλεμο, την αναταραχή, την μεγάλη φασαρία, την κατοχή, με την παρουσία του στο Vogue. Μπερτάκη-Ποζίδη και αυτό!

Και για τον Γκόγκο, ξέρουμε ακριβώς, πως θα απλώσει την τράπουλα. Αφού πάρει τα λεφτουδακια του από τον Μπερτάκη, δεν θα του είναι πολύ δύσκολο, να βρει άλλο μαγαζί, για να μαζέψει μέσα όλα τα μεγάλα κεφάλια. Αφού έχει τον Ρέμο κατ’αποκλειστικότητα στην Θεσσαλονίκη. Δεν χτυπιέται ο Ρέμος στη Θεσσαλονίκη. Οι πληροφορίες λένε πως κάτι κοιτάζει στο χώρο της Έκθεσης.

Στα λέω όλα με λόγια απλά. Επειδή το Tsipas Blog θέλει να είναι ξηγημένο, είτε έχει νταρβέρι με αυτόν, είτε όχι. Πολλά είναι τε λεφτά που κονομάει ο Ηλίας Βιολίδης, έχει το Barberella. Φανταστικά ξεκίνησε με Άννα Βίσση, ακόμη πιο φανταστικά συνεχίζει με τον νούμερα ένα αυτή τη στιγμή, Θοδωρή Φέρρη. Δηλαδή τον Μανώλη Μούτσο, και τον πιο άμεσο συνεργάτη του, τον Χρήστο Βαρδάλο, αυτοί τον έφτιαξαν και αυτοί τον κουμαντάρουν.

Και με ποιον να συνεχίσω τώρα, ο ανθρωπάκος; Συνεχίζω με Βιολίδη. Παίρνει καλά λεφτά και με άλλο μαγαζί, με το The Stage Club. Το συγκεκριμένο είναι από τα πιο ιστορικά της Θεσσαλονίκης, εκεί τραγούδαγε Βίσση, Μέλισσες, ο Φέρρης τόσα χρόνια. Μέχρι και ο Καρράς έχει περάσει. Το κανονικό Βarbarella αυτό ήταν. Και επειδή ο Βιολίδης πήρε το μεγάλο, και επειδή ήρθε ο Κορωνοϊός, ήταν κλειστό. 500αρι είναι και βάζει και τις δύο μέρες 500ατομα, τέσσερεις μήνες τώρα που είναι ο Νικηφόρος. Αρκεί να πούμε μόνο αυτό. Στο φετινό νυχτερινό πρωτάθλημα της συμπρωτεύουσάς, κανείς άλλος δεν έχει κάνει 16 βδομάδες. Το τελευταίο διάστημα προστέθηκε και ο Νίνο. Και όλο αυτό, έχει την συνεργατική φροντίδα Ρομέο (Μούτσος-Βαρδάλος) & Voodoo.

Τι γίνεται με τον Γιάννη Τσακουμάκο και το παιχνίδι της νυχτερινής Θεσσαλονίκης ; Παλιότερα το “νταραβέρι” το είχε με τον Ανδρεάδη, πάλι με αυτόν θα έχει και τώρα, αν προλάβει για Πάσχα, είτε να “ανεβάσει” τον Μαζωνάκη ή τον Σαμπάνη. Και κάτι άλλο, πήρε το αυτό μου για τον Τσακουμάκο. Περισσότερο σαν φήμη το δίνω, παρά σαν πράγματι τσεκαρισμένη πληροφορία. Αφορά το Βίλκα, που το είχε ο Πέτρος Μουρατίδης. Ήταν πραγματικός αρχηγός, αυτός και ο Γιώργος Ποζίδης. Αφότου πέθανε από κορονοϊό, πριν δύο χρόνια. Και αυτό, και όλα τα άλλα, σειρά γνωστών νυχτερινών μαγαζιών, όπως τα Mamounia, Markiz, Tsuki, Decadence, Jubge. Τι να πρωτοθυμηθώ. Πέρασαν στον γιο του Μάρκελλο Μουρατίδη. Κάποια συνεχίζουν και λειτουργούν, κάποια όχι. Και έτσι, η ουσία δεν αλλάζει, είναι πως τα ακίνητα που έχει ο διάδοχος, δεν τα έχει κανείς άλλος. Γεγονός που τον καθιστούν πολύ δυνατό παίκτη και όλοι προσπαθούν να τον βρουν.

Ο αναγνώστης, επειδή είναι του Τσίπας Μπλοκ, είναι ψαγμένος, καταλαβαίνει πολλά. Ενδιαφέρεται να γνωρίζει τι παίζει συνολικά στην πιάτσα, να διαβάσει τις εξελίξεις για όλους. Τι άλλο μαγειρεύεται. Αυτό θα κάνουμε. Κώστας Ματσίκας, μιλάμε για το αφεντικό των νυχτερινών κέντρων Έναστρόν και Ακτή Πειραιώς, στην Αθήνα είναι. Δεν τον ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη. Όποτε, τον ενδιαφέρει, έχει τον Γκόγκο. Αθηναίος επιχειρηματίας χωρίς Θεσσαλονικιό επιχειρηματία, δεν γίνεται. Να σου πω για τον Θανάση Παπαγεωργίου (Mr Fever) καθόλου δεν παίζει μπάλα πάνω, έχει τον Ανδρεάδη, όποτε το ευνοήσουν οι συνθήκες. To Fix θα το κατεδαφίσουν, μέχρι το Πάσχα, με τις επικρατέστερες πληροφορίες να μιλούν για γραφείο που θα γίνουν, και θα ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Θυμάσαι πως και το Icon έχει κατεδαφιστεί. Τελευταίος το δούλεψε ο Στέλιος Γαλείδης. Το Πολιτεία Live Clubbing, δίπλα στο Όραμα, στον Βέρτη, στο Καζίνο, παραμένει κλειστό. Επειδή ο Γκόγκος (έχει το 40%) δεν μπορεί να τα βρει με τον Μάρκο (έχει το 20%). Το άλλο 40% είναι στα χέρια του Θοδωρή Ποζίδη. Οι Κασπεραίοι, ομάδα πολύ ενωμένη και δυνατή, έχουν και τον Achinos Beach Bar & Restaurant στην Χαλκιδική. Έχουν και το Μύλο, κοντά στο λιμάνι και στα τραίνα. Και άλλα γνωστά μαγαζιά έχουν. Το λέω όπως το άκουσα. Παίζει καλοκαίρι, να μπουν με θέμα τραγουδιστές, σε τοποθεσία στο αεροδρόμιο.

Σου έδωσα όλη την αλήθεια της νυχτερινής Θεσσαλονίκης, όχι του περασμένου αιώνα. Αυτή του σήμερα. Θα επανέρθουμε!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.