Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του 45χρονου επιχειρηματία Χρήστου Αποστόλου το 2011 ιδιοκτήτη του ξενοδοχείο Grand Chalet που βγαίνει ξανά και ξανά χωρίς επενδυτή σε πλειστηριασμό με την ταμπέλα του… “στοιχειωμένου”!

Με την τιμή εκκίνησης να έχει κατέβει στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να προσελκύσει το νέο του ιδιοκτήτη, το Grand Chalet διεκδικεί τη νέα του ευκαιρία στις 30 Σεπτεμβρίου. Επισπεύδουσα του επικείμενου πλειστηριασμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς και οφειλέτιδα η τελευταία ιδιοκτήτρια του κενού ακινήτου, Κεφαλάρι Κτηματική.

Προηγουμένως βρισκόταν στην ιδιοκτησία της οικογένειας Αποστόλου, την οποία – όπως και ολόκληρη την κοσμική Αθήνα – συγκλόνισε ο θάνατος του δεύτερου γιου, Χρήστου το 2011. Ο 45χρονος επιχειρηματίας δολοφονήθηκε, με το έγκλημα να παραμένει ανεξιχνίαστο, και βρέθηκε τέσσερις ημέρες μετά από την οικιακή του βοηθό με μια σφαίρα στο στήθος, χωρίς να διαπιστωθούν στοιχεία κλοπής ή παραβίασης της κατοικίας του στην Κηφισιά.

Παρότι η δολοφονία του Χρήστου Αποστόλου ήρθε τρία χρόνια μετά από την εξαγορά του Grand Chalet, έχει συνδεθεί περισσότερο με την «κακοδαιμονία» που το ερήμωσε, παρά οι τελευταίοι του ιδιοκτήτες. Η Κεφαλάρι Κτηματική Α.Ε., αφού το εξαγόρασε, δανείστηκε από τη Marfin το ποσό των 14 εκατομμυρίων, το οποίο δεν αποπλήρωσε, αφού το υπόλοιπό του ήταν στο τέλος του 2017 στα 13,2 εκατομμύρια. Πέραν αυτού, δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική κίνηση για την ανακαίνιση ή έστω τη λειτουργία του Grand Chalet, ενώ ως Α.Ε. έχει μηδενικό τζίρο και συνολικές ζημιές 6,9 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, βρισκόταν σε συνεννόηση με την Πειραιώς για την επαναδιαπραγµάτευση των υφιστάµενων δανείων και την τροποποίηση των σχετικών όρων τους, ωστόσο το ακίνητο που ήταν υποθηκευμένο, κατασχέθηκε το 2020. Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εμφανίζεται ο Ευάγγελος Φράγκος, η Παναγιώτα Δασκαλοπούλου και η Ελένη Φραγκιά.

Έκτοτε εκπλειστηριάζεται… αρειμανίως, αλλά δεν έχει βρεθεί επενδυτής, παρότι αποτέλεσε σήμα κατατεθέν για την Κηφισιά για μισό αιώνα.

πηγή

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.