Ανδρέα, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα

Το 1981 οι Έλληνες ήταν καλύτερα. Πολύ καλύτερα. Οικονομικά. Τίποτα άλλο δεν παίζει σ’ αυτό που αποκαλούν ”λαό”. Ένα μόνο τον ενδιαφέρει. Να τα περνάει καλά, οικονομικά. Αυτό είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο στις εκλογές. Αδιαφορεί εντελώς ο λαός, αυτό που αποκαλείται και νοείται ως λαός, αν ο κυβερνήτης είναι κλέφτης. Εθνικός μειοδότης. Καραψευταράς. Έχει φράγκα ο κοσμάκης, είναι καλύτερα από πέρυσι, από την περασμένη τετραετίας, ε, τότε θα ξαναβγάλει τον ίδιον. Ας είναι πρωθυπουργός τσιράκι των ΗΠΑ, της Αγγλίας, Γερμανίας, της Γαλλίας.

Το 1981, λοιπόν, σα χθες 18 Οκτωβρίου, όταν για πρώτη φορά κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα οικονομικά στεκόταν πολύ καλύτερα. Και δεν ήταν χρεωμένη. Ποιος να πάρει πρέφα τότε ότι από τα δάνεια που υπογράφει η χώρα θα φουντάρει. Θα πέσει στο λάκκο με το κωλοδάκτυλα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Φοβερό, ε; Ψηφίστηκε ο Ανδρέας γιατί ο λαός μάσησε ότι θα πάρει και τρίτο αυτοκίνητο, θα αποκτήσει και δεύτερο εξοχικό, θα αυγατήσει κι άλλο τις τραπεζικές καταθέσεις του. Και το αποτέλεσμα ήταν η πολιτική και η εθνική αλητεία του Παπανδρέου, ο σταρχιδισμός του για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος, να την οδηγήσει στα σαγώνια της καρχαρία.Και επειδή δεν είναι ιστορικά σωστό να κρίνεται μονάχα ο πολιτικός, αλλά και ο λεγόμενος λαός: Γιατί ανέχτηκαν τον Ανδρέα και το… κίνημα του το… σοσιαλιστικό να μην κάνει ούτε στα ψέματα τον περιβόητο ”σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας”; Ο Ανδρέας το πρωτάθλημα ήθελε να πάρει. Να σηκώσει την κούπα. Καμιά σκέψη να κάνει τα δύσκολα. Και δεν σκοτιζόταν καθόλου για την απροκάλυπτη ασυνέπεια του διότι γνώριζε πως σκεπτόντουσαν οι κάφροι στις πλατείες, όταν τους παραμύθιαζε από το μπαλκόνι. Μη ζητάει τα ρέστα ο γίγαντας λαόςΕπειδή αναφέρθηκε η λέξη, η έννοια ”λαός”.  Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Πρόκειται για κατασκεύασμα, Άτομα υπάρχουν. Κοινωνία ατόμων υπάρχει. Όχι λαός, όχι όλοι στο τσουβάλι. Υπάρχουν και πάντα θα κυκλοφορούν διαφορετικές, όχι εκβιαστικά και αντίθετες απόψεις. Όταν λένε λαός, όταν όλους τους αντιμετωπίζουν ένα πράμα, μια θέση, μια σκέψη, τότε ισοπεδώνεται ο προκομμένος με τον τεμπέλη, ο οποίος βέβαια έχει το δικαίωμα να ΄ναι αραχτός, όμως όχι νταηλίκι σε βάρος του νοικοκύρη. Λένε ‘’λαός’’ και βρίζουν ως αντιλαϊκό, αντικοινωνικό, όποιον είναι εργατικός, παραγωγικός, δημιουργικός.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.