Aναπόφευκτη μείωση στα νυχτοκάματα των τραγουδιστών

Aναπόφευκτη μείωση στα νυχτοκάματα των τραγουδιστών

Ερώτημα. Απλό και σαφές ερώτημα. Και όποιος κατανοήσει το περιεχόμενο του ερωτήματος, θα αντιληφθεί πως δεν είναι ανάγκη να δώσει και τη σωστή απάντηση. Βάζεις στο τραπέζι της κουβέντας την ερώτηση, δεν είναι απαραίτητη και η απάντηση. Στο φινάλε συγχαρητήρια να δώσουμε όχι μόνο σ’ αυτόν που γνωρίζει την απάντηση, αλλά και σ’ εκείνον που θα δηλώσει άγνοια. Απεναντίας, για καρπαζά είναι ο άλλος που ενώ δεν ξέρει τι του γίνεται και αμολάει ό,τι του κάτσει.

Τέλος η φιλολογία και προχωρούμε στη δουλειά μας:

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πότε θα ανοίξουν της νύχτας τα μαγαζιά ; Άγνωστο. Εδώ είμαστε. Στο άγνωστο. Κι αφού είμαστε σ΄ αυτό το σημείο, αφού εδώ σκεπάζει το μαύρο σύννεφο του κορονοϊού, δεν υπάρχει καμιά ημερομηνία. Ξέχνα ό,τι σχεδιάζουν, ό,τι προαναγγέλλουν υπεύθυνοι και ανεύθυνοι. Η αλήθεια είναι πως κανείς σήμερα δεν είναι σε θέση να αποφασίσει την επιστροφή στην κανονικότητα ειδικά στη νύχτα.

Κακά τα ψέματα, η νύχτα είναι διασκέδαση, είναι εκτόνωση και αναγκαία στην εποχή της καραντίνας και του φόβου. Βέβαια, κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδρά ο κόσμος υπό τον αόρατο φόβο και τι πραγματική διάθεση θα έχει για να παρακολουθήσει καλλιτεχνικά δρώμενα και τον αγαπημένο του τραγουδιστή. Αλλά όπως και να έχει, χρειάζεται η επανέναρξή της. Γιατί αλλιώς θα βαρέσει …μπιέλα πολλούς μέσα στα σπίτια.

Και τα ίδια τα νυχτερινά κέντρα και οι τραγουδιστές χάνουν έσοδα, οι δισκογραφικές το ίδιο χωρίς φρέσκο προϊόν και πάει λέγοντας. Ποια όμως θα είναι η επόμενη μέρα οικονομικά; Πλέον, η ερώτηση είναι μια : Με τι λεφτά; Τι λεφτά πχ θα δοθούν κυρίως στους ..ακατέβατους “φιρμάτους”, όταν έχουν ήδη μεγάλες απώλειες; Δεν θα κόψουν από έξοδα όλοι αυτοί; Ασφαλώς, θα προκύψουν και συνεργασίες μέσω της νέας δομής που διαμορφώνεται, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχουν τόση διάθεση για προβολή.

Από εκεί και πέρα, τι διασκέδαση πραγματική θα έχουμε αν τα κέντρα, όπως φαίνεται, κάνουν επανέναρξη με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα; Πόσα έσοδα θα χαθούν από την κατακόρυφη ή και μηδαμινή πτώση στα μπροστινά τραπέζια, αλλά και στα ρεζερβέ γενικά; Αν ένα μπουζουξίδικο πχ μάθει ότι θα ανοίξει με τους μισούς πελάτες, θα χάσει αυτομάτως το μισό του τζίρο. Αν μειωθούν “χορηγοί” και τα δεύτερα μπουκάλια, οι απώλειες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Ερώτηση εδώ. Δεν θα πρέπει τα μαγαζιά να πάνε σε μείωση πχ 30-40% των αποδοχών των τραγουδιστών; Θα τα δεχθούν; Ή όσοι έχουν λεφτά σε …σακούλες, ή έναν επιχειρηματία που έχει παλιό απόθεμα ρευστού, θα μαζέψουν όλη την αφρόκρεμα και θα ανοίξει και άλλο η ψαλίδα; Για να μην παίζουμε την τυφλόμυγα, όλοι ξέρουμε ποιοι είχαν τη δύναμη χθες και θα γίνουν ακόμη δυνατότεροι αύριο.

Συνεπώς, πάμε σε ένα νέο τοπίο για όλους. Όσο πιο γρήγορα λήξει η κρίση τόσο το καλύτερο. Αν πάμε σε μια περίοδο προσεκτικής κανονικότητας, θα έχουμε δρώμενα, αλλά με πεσμένα ποσά και νυχτοκάματα και πολλούς μαγαζάτορες να πρέπει να τσοντάρουν από το… σεντούκι τους ίσως και περισσότερα από τις περασμένες σεζόν για να είναι ανταγωνιστικοί.

Διαβάστε επίσης : Voodoo Club : Η απάντηση στο δημοσίευμα του TsipasBlog

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.