Άλλο lockdown μέχρι 30 Νοεμβρίου, άλλο lockdown μέχρι τον Μάρτιο

Συνήθως, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια. Εκεί εκπαιδεύουν τους αυριανούς επαγγελματίες και καριερίστες της πολιτικής, με το να λένε ψέματα.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μοιάζει να είναι απόφοιτη από την Αμερική. Επόμενο! Εξουσία είναι και το πρώτο που την χαρακτηρίζει είναι ότι στο χθες, το σήμερα και το αύριο, δεν λέει ποτέ τα ίδια. Για να μην βαρεθεί και το ακροατήριο της. Αυτό φάνηκε, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, με το δεύτερο καθολικό lockdown. Η αρχική ανακοίνωση, δια στόματος του Πρωθυπουργού, έλεγε πως θα διαρκέσει μέχρι 30 Νοεμβρίου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άλλο αυτό και άλλο ότι ..παίζει να έχουμε εναλλασσόμενα lockdown μέχρι τον Μάρτιο, που προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Η μέρα με την νύχτα. Το φως με το σκοτάδι. Η ζωή με τον βέβαιο θάνατο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης, είπε στο OPEN: «η δική μας πρόταση είναι εναλλασσόμενα “μινι” lockdown. Έχουμε φτιάξει ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown, 14 μέρες ανοιχτά, που μετά από τρεις με τέσσερις κύκλους μας βγάζει μέχρι τέλος Μαρτίου, με περίπου 500-600 κρούσματα την ημέρα. Αυτό νομίζω είναι σημαντικό για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ. Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα θα “στοιχίσει” 200 περίπου κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και έχουμε τη δυνατότητα να το διαχειριστούμε».

«Η εικόνα της διασποράς είναι πολύ μεγάλη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης προβλέπει μείωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης : Λογική και σίγουρη η παράταση του -παράλογου πριν- Lockdown

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.