Η άλλη οπτική των Πεύκων

Και καθιερωμένος και εξελιγμένος. Είναι ο τέλειος συνδυασμός. Πήρες χαμπάρι, ή να στο πω με παράδειγμα;

Βάζουμε στην κουβέντα το Kritamo. Αυτό το Cozy Restaurant snack bar, στον όμορφο χώρο των Πεύκων, στη Ρόδο. Στο νησί των Ιπποτών.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Kritamo ;
Το όνομα «Kritamo» προέρχεται από τη λατινική λέξη crithmum maritimum και είναι ροκ σαμφείρι. Είναι ένα αρχαίο και πολύτιμο συστατικό στη διατροφή των μεσογειακών λαών.

Φυτρώνει άγριο και μοναχικό στον γκρεμό, δίπλα στη θάλασσα και συνδυάζει τα πάντα: γεύση και πολλαπλότητα γαστρονομικής εκμετάλλευσης, μοναδική ιστορία και παράδοση, καθώς και εκπληκτικές ιδιότητες ως μέρος μιας σύγχρονης, υγιεινής διατροφής.
Είναι ένα βρώσιμο αρωματικό φυτό με έντονο άρωμα και γεύση, το οποίο είναι εξαιρετικά υγιεινό καθώς περιέχει μεγάλη γκάμα βιταμινών, μετάλλων, φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών.

Η φιλοσοφία του
Αδιαπραγμάτευτα προσκολλημένοι στη φιλοσοφία της ζωής μας, που λέει σεβαστείτε την ομορφιά και την αγάπη. Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, δημιουργήσαν αυτό το γοητευτικό μέρος στην καρδιά του Πεύκου, της κεντρικής παραλίας!. Χρησιμοποιήσαν γηγενή υλικά όπως είναι η πέτρα και οι βράχοι από τα τοπικά βουνά και το ξύλο ως βασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Ένας πέτρινος τοίχος με μια μασίφ τιρκουάζ πόρτα μας οδηγεί πίσω στην παράδοση, αντιπροσωπεύοντας ένα τυπικό ελληνικό νησιώτικο σπίτι όπως είναι βαθιά χαραγμένο στις αναμνήσεις μας. Ο κήπος του σπιτιού που υπήρχε διατηρήθηκε και εμπλουτίστηκε, κάνοντας τον χώρο ζεστό και φιλόξενο. Με κάθε ματιά στις γωνίες του χώρου θα ανακαλύψετε περισσότερα και μερικά χειροποίητα αντικείμενα. Σπίτια πουλιών, ξύλινο σπιτάκι για γάτες, φωτάκια από νερό κολοκύθα, παγκάκια αγάπης, φαναράκια με κεριά, βάζα όλα φτιαγμένα από τον ιδιοκτήτη. Σε ένα μέρος όπου το παρελθόν συναντά το μέλλον με μια διακριτική κομψότητα, σας καλωσορίζουμε να βυθιστείτε στην πλήρη εμπειρία του kritamo.

Στο kritamo θα ζήσετε ένα μέρος του πολιτισμού, της ιστορίας, του πνεύματος, της παράδοσης, της διασκέδασης και του πραγματικού χαρακτήρα της Ελλάδας!

Η ψυχή του Kritamo βρίσκεται στα επιλεγμένα τοπικά υλικά που αντικατοπτρίζουν την ελληνική παράδοση της φροντίδας κατά το μαγείρεμα. Το υπέροχο μέρος για πρωί, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.