Αλλάξτε ινδάλματα για να πάμε μπροστά!

Λεονέλ Μέσι- Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο κορονοϊός ήρθε και κάποια μέρα, ελπίζουμε σύντομα, θα φύγει όπως ήρθε. Οι ζημιές θα αποτιμηθούν αργότερα όταν θα δούμε το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που θα είναι η κορύφωση του δράματος.

Ασφαλώς όμως πάντα μετά την καταιγίδα βγαίνει ο ήλιος και η ανθρωπότητα έχει επιζήσει από πολύ χειρότερες καταστάσεις.Το ερώτημα είναι αν θα λάβουμε τα μηνύματα και αν θα κερδίσουμε και κάτι για τις επόμενες γενιές μέσα από το τρέχον σοκ. Με την έννοια να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να αποκτήσουμε καλύτερες κοινωνίες,να πάνε οι πόροι εκεί που πρέπει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μια ισπανίδα βιολόγος έστειλε το καλύτερο μήνυμα: “Δίνετε σε ποδοσφαιριστές ένα εκατομμύριο τον μήνα και σε έναν βιοχημικό 1.800. Τώρα όλοι μιλάτε για τον κορονοϊό. Να πάτε στον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι αυτοί θα σας βρουν μια θεραπεία…» είπε χαρακτηριστικά. Και δεν έχει άδικο. Ζούμε σε μια κοινωνία που οι αθλητές που στην ουσία κάνουν το χόμπι τους και προσφέρουν διασκέδαση, θέαμα, παιχνίδι τέλος πάντων, εισπράττουν τρελά λεφτά, ακόμα και ο τελευταίος αναπληρωματικός. Ακόμα και στην χώρα μας που έχει πολύ μικρότερα συμβόλαια. Αλλά και στην πατρίδα μας ο τελευταίος ποδοσφαιριστής στην σούπερλιγκ παίρνει πολύ παραπάνω από ένα γιατρό που σώζει ζώες!

Η Ισπανική εφημεδίδα Marca έβαλε τίτλο και φωτό γιατρούς, νοσηλευτές κτλ, χαρακτηρίζοντάς τους κορυφαία 11άδα! Πόσο άδικο έχει; Ωραία η μπαλίτσα, το μπασκετάκι, ο χαβαλές, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε; Όπως ξυπνήσαμε με μια πανδημία γύρω μας; Να αναθεωρήσουμε και να βάλουμε τα πράματα στη σωστή σειρά. Η ίδια η κοινωνία και οι ομάδες θα πρέπει να βάλουν όρια στον προκλητικό, νόμιμο ασφαλώς, πλουτισμό των αθλητικών θεαμάτων. Μερικοί ζάμπλουτοι αθλητές έβαλαν το χεράκι στην τσέπη να βοηθήσουν για ΜΕΘ, αναπνευστήρες κτλ. Οι πολλοί όμως και ειδικά εν Ελλάδι, τι έκαναν; Από τις σπιταρώνες των 300 τετραγωνικών σέλφι; Δικαιωμά τους, αλλά ας μάθουμε τι ινδάλματα έχουμε, πλην ολίγων εξαιρέσεων.

Μια κοινωνία θα γίνει καλύτερη όταν ο γιατρός δεν θα λέγεται γιατρουδάκος γιατί παίρνει 800 ευρώ ενώ σώζει ζωές και όταν αυτός και όσο κάνουν το ίδιο για εμάς θα είναι είδωλα και ινδάλματα!

-άρθρο του Σωτήρη Γεωργίου στο pelop.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.