Η αλήθεια για τα γκάλοπ μόνο εδώ

Η αλήθεια για τα γκάλοπ μόνο εδώ

Δεν θα σταματήσουν να γίνονται γκάλοπ, για το πιο ασόβαρο θέμα. Για τους υποψήφιους δημάρχους της Πάτρας. Για κάτι που δεν έχει την παραμικρή σημασία. Εκτός κι αν κάποιοι θαρρούν πως υπάρχει διαφορά, πως τρέχει… κάτι άλλο επειδή σήμερα προηγείται ο άλφα υποψήφιος, ο βήτα υποψήφιος έχασε πόντους. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Άνευ σημασίας. Αυτή είναι η πολιτική τοποθέτηση του Τσίπα. Και για τα γκάλοπ και για το ποιος τελικά θα εκλεγεί δήμαρχος στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Άνευ σημασίας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το γκάλοπ είναι ο διασυρμός της Δημοκρατίας. Συνεχώς θα καταγράφονται οι διαφοροποιήσεις στα ποσοστά προτιμήσεων για τον καθένα Πελετίδη , Νικολόπουλο, Αλεξόπουλο, Παπαδημάτο-Πολίτη, Ρώρο, Ψωμά, Χρυσανθακόπουλο και πάει λέγοντας … Πλάκα κάνει ο κόσμος; Όχι. Απλά εκφράζεται.

Θα στο αναλύσω ….

Με 50 χιλιάρικα-σήμερα πολύ λιγότερα- μπορούμε να σου βγάλουμε ότι αποτέλεσμα θες, σου λένε. Σε αυτό το ποσό έπαιζε παλιότερα η ταρίφα για ένα απλό γκάλοπ. Οχι το κομπλέ. Το απλό. Πρόσεξε για να είναι αληθοφανές, σου λένε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας μερικές ρεαλιστικές παραμέτρους. Δεν πρόκειται για παράδειγμα να σου πουλήσουμε 70-30 υπέρ του «ναι» γιατί κανείς δεν θα μασήσει.

Θα σου δόκουμε ένα 51-49 στο «Ναι». Με αυτό τον τρόπο μπορείς να συσπειρώσεις αυτούς που φοβούνται το «όχι», σου λένε. Σκας την πενηνταρού και γίνεται η δουλειά. Ταυτοχρόνως περιλαμβάνει και μια παρουσίαση σε μέσο, με μαϊμουδένια ανάλυση που μπορεί να έχει να κάνει με το πόσο επηρέασε θετικά ή αρνητικά η πρόσφατη τοποθέτηση του εθνάρχη αξιότιμου κύριου Παπαρόπουλου. Μιλάμε υποθετικά.

Μετά έρχεται το αποτέλεσμα και γίνεται ο απολογισμός. Ξέρεις, σου λένε, ο κόσμος δεν μάσησε. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε, σου ματαξαναλένε. Ισως, επικοινωνιακά να μην το χειριστήκατε τόσο σωστά. Μερικές φορές δεν χρειάζεται καν να πουν κι αυτά τα τελευταία λόγια. Οι πολιτικοί και τα κανάλια ξέρουν. Είναι μέσα στο κόλπο. Τέλος της ιστορίας. Ποιος ασχολείται με την αστοχία του γκάλοπ; Το κάνουν μερικοί, ξοδεύοντας τρεις – τέσσερις ντουφεκιές και μετά ασχολούνται με το μήνυμα των εκλογών.

Θα θυμόσαστε ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο Κώστας Χριστόπουλος ήταν μακράν το φαβορί. Σύμφωνα με τα γκάλοπ. Και σε συντομότατο διάστημα έκοψε πρώτος το νήμα ο Κομμουνιστής από το Ρυάκιο Κοζάνης, ο Κώστας Πελετίδης.

Η αλήθεια είναι μια. Μιλάει ο τζόγος. Το έργο προκαλεί διότι είναι ολοφάνερο πως… κρύβει τζογαδόρικο ενδιαφέρον. Μόνον οι πολιτικά αφελείς περιμένουν ότι θα γίνει καλύτερη, χειρότερη η ζωή μας αν τελικά κάτσει έτσι κι όχι αλλιώς το σκορ της κάλπης για τους επίδοξους μνηστήρες.

Ύστερα είναι και το άλλο. Οι στοιχηματικές, λάθος…, εννοώ οι δημοσκοπικές εταιρείες σπάνε τα μούτρα τους με τα γκάλοπ που εμφανίζουν ακόμα και παραμονές εκλογών. Κι όμως! Η έρευνα στους ψηφοφόρους δεν θα σταματήσει. διότι τα ΜΜΕ και εμπορεύονται τα γκάλοπ και συμμετέχουν στο πολιτικό power game.

Να σου πω τη μεγάλη κουβέντα. Μόνον αν “παίξουν” τις εκλογές οι μπουκ θα πάρεις πρέφα την πραγματική δύναμη εκείνων που επιδιώκουν ανοιχτά να γίνουν ..ο πρώτος πολίτης της πόλης, της οποιαδήποτε πόλης, της χώρας όλης. Από τις αποδόσεις που θα δώσουν οι μπουκμαίηκερς θα έχεις κάθε στιγμή το ακριβές exit-pol.

Επαγγελματίες οι στοιχηματζήδες. Ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους και επειδή παίζουν τα λεφτά τους σπάνια, σπανιώτατα πέφτουν έξω.

Τα γραφεία στοιχημάτων παίζουν την πρόβλεψη και κονομάνε. Αυτή είναι η δουλειά τους. Όπως και να κάτσουν τα αποτελέσματα, οι μπουκ θα βγουν κερδισμένοι. Ξέχνα τους αυτούς. Είναι μαστόρια, δεν παριστάνουν τους μάγους.

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά γραφείο ποδοσφαιρικού στοιχήματος της Αγγλίας έπαιξε εκλογές στην Ελλάδα το 2000, με το ντέρμπυ Σημίτη-Έβερτ.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.