Ακόμα δεν καθάρισε η μπουγάδα

Από κορονοϊό πως πάμε; Kορονοϊός είναι αυτός! Νταηλίκι μπήκε στη ζωή μας, το 2019, και την έκανε άνω κάτω. Είπαν ότι ζήσαμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα συμφωνήσω! Ποιος θέλει να ακούει τα δυσάρεστα: Ο κανένας. Κι όμως, δεν ξεμπερδέψαμε, με τον παγκόσμιο μπελά και όλες τις μεταλλάξεις του. Για τα καλά τον ξαναθυμηθήκαμε, βρίσκεται πάλι μπροστά μας. Δεν είναι προφητείες που τρομάζουν, η αλήθεια είναι και λέει ότι η δουλειά δεν καθάρισε. Και επ’ αυτού δεν χωράει αντίρρηση. 

Να που ανήσυχοι είναι κυβέρνηση και ειδικοί με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, γρίπης και RSV λίγο πριν από το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφεται αύξηση της διασποράς κορωνοϊού στην κοινότητα, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση 37%, αριθμός υψηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022. Και δεν περνάει στο ντούκου. Έτσι οι επιστήμονες συστήνουν στις ευάλωτες ομάδες, (άτομα άνω των 60 ετών και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) να σπεύσουν να κάνουν το νέο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Παράλληλα προτρέπουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκα σε όλους τους χώρους υγειονομικών μονάδων, αλλά και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε κλειστές δομές που φιλοξενούν ευάλωτους πληθυσμούς, σε κλειστούς χώρους με συγχρωτισμό και στα μέσα μεταφοράς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στο φινάλε αν τελειώσει ο κορονοϊός, κάτι άλλο θα σκάσει μύτη στην πιάτσα. Κι αν δεν βγει μόνο του, θα τον βγάλουν.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.