Άγιος Ανδρέας και Tulum

Μεγάλη γιορτή σήμερα 30 Σεπτεμβρίου. Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Αγίου Ανδρέου, του επονομαζόμενου και Πρωτόκλητος. Επειδή πρώτος αυτός, μαζί με τον αδελφό του Πέτρο, κλήθηκε από τον Κύριο, στην ομάδα των μαθητών του.

Ο Ανδρέας ήταν ψαράς στο επάγγελμα, ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον πατέρα του τον έλεγαν Ιωνά. Αρχικά μαθήτευσε δίπλα στον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Η γνωριμία του με τον Χριστό έγινε μέσω του δασκάλου του, κι όταν ο Ιωάννης ο Πρόδρομος φυλακίστηκε εκείνος ακολούθησε τον Ιησού και έγινε μαθητής του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Απόστολος Ανδρέας - Βιογραφία - Σαν Σήμερα .gr

Τα ονόματα που γιορτάζουν είναι: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Αντρούλα, Ανδρίτσα, Αντρίτσα, Ανδριανή, Άντρια, Ανδρεάνα. Επίσης, γιορτάζουν οι: Φρουμέντιος, Φρουμέντια, Φρουμεντία.

Σήμερα η αγία κάρα του μαζί με τον σταυρό του μαρτυρίου του φυλάσσονται στον ναό του αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του, στις 30 Νοεμβρίου, γίνεται λιτανεία με την περιφορά της εικόνας του Αγίου σε όλη την πόλη, καθώς ο άγιος Ανδρέας είναι ο πολιούχος της Πάτρας. 

Έθιμα του Αγίου Ανδρέα: Γιατί στην Πάτρα τρώνε μπακαλιάρο

Του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα λοιπόν, και πέφτουν σοβαρές προτάσεις, σε φαγητό και ποτό στην Πάτρα, όχι παίζουμε. Έτσι και στο Tulum Uptown, στο κτίριο της πρώην Αλάμπρας ή καλύτερα το Μέγαρο Γκολφινόπουλου, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Σύμφωνα με τα instagram story του επιχειρηματία Τόλη Φωτεινάτου (και πρώην ποδοσφαιριστής). Ο σεφ Νίκος Σκορδάκης, αυτός που έγινε γνωστός από το «MasterChef 5», έχει επιμεληθεί το μενού της σημερινής ιδιαίτερης ημέρας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Tulum Uptown, ιδανικό για δείπνο και ποτό, με διαφορετικό θέμα κάθε μέρα.

Μπορεί να είναι εικόνα φωτισμός και εσωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα νεροχύτης, φωτισμός και εσωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα φωτισμός και εσωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα κηροπήγια
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα ποτό
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.