Ανοιχτός πόλεμος στη ΝΔ – «Γεροντάκια του Muppet Show Καραμανλής και Σαμαράς» – Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης με νέο ΠτΔ

Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία τα εσωκομματικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνουν διαστάσεις ανοιχτού πολέμου, με τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή να προτάσσουν επιθετικά την πολιτική τους ατζέντα απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά.

Ωστόσο, πλέον το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται αποφασισμένο να σηκώσει το γάντι απέναντι στους πρώην προέδρους του κόμματος, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα ανεχθεί άλλα περιστατικά ανοιχτής αμφισβήτησης του πρωθυπουργού.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ενδεικτικό των διαθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου είναι το σημερινό καυστικό σχόλιο των «Παραπολιτικών» για την κοινή παρουσία Σαμαρά – Καραμανλή στα βραβεία επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), με το οποίο οι δύο πρώην πρωθυπουργοί χαρακτηρίζονται ως «Τα γεροντάκια του Muppet Show στου ΠΑΣΟΚου»

Πιο συγκεκριμένα,το παραπολιτκό σχόλιο της -προσκείμενης στην κυβέρνηση- εφημερίδας επισημαίνει σε υψηλότατους τόνους : «Περασμένη ώρα και αφού είχε περατωθεί η πασοκική μάζωξη παρουσία των Καραμανλή και Σαμαρά, ένας από τους πιστούς πληροφοριοδότες της στήλης έσπευσε να μου στείλει κάτι φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονταν ο πρόεδρος Αντώνης με τον “13-0 του ΣΥΡΙΖΑ”. Για όσους δεν το καταλάβατε, αναφέρομαι στον Νικολάκη τον Παππά, ο οποίος υπήρξε, αν θυμάμαι καλά, από τους πρωτεργάτες του πολιτικού εξευτελισμού Σαμαρά. Αν κρίνω από τη γλώσσα του σώματος, περασμένα ξεχασμένα και κυρίως τακτοποιημένα, αφού μπροστά στο μίσος για τον Μητσοτάκη ο Μεσσήνιος μπορεί να τα βρει και με τον ίδιο τον διάβολο».

Ενώ λίγο αργότερα, ο διευθυντής της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης κατακεραύνωσε Καραμανλή και Σαμαρά μέσω Twitter, σημειώνοντας με νόημα:

Τον θυμάστε τον @samaras_antonis που θα τους πήγαινε «μέχρι τέλους;». Ένας απ αυτούς που θα «τελείωνε» ήταν υποθέτω και ο @nikospappas16. Ωστόσο όπως προκύπτει από την φωτογραφία προτίμησε αντί να τον «τελειώσει» να τον διπλοχαιρετησει. Ο άλλος πρόεδρος ο Καραμανλής , ομολογώ ότι… pic.twitter.com/KA7mjSFZwY— Γιαννης Κουρτακης (@KourtakisJohn) October 14, 2024

Σφυροκοπούν από τη Βουλή Καραμανλικοί και Σαμαρικοί βουλευτές – Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες η σταγόνα που ξεχείλισε το … ποτήρι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ήταν η κοινοβουλευτική παρέμβαση του καμαραμνλικού βουλευτή Γιώργου Βλάχου με αιχμές κατά του Υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.
Στο περιστατικό που εξόργισε το Μαξίμου, η Ολομέλεια της Βουλής μετατράπηκε για μια ακόμη φορά σε … συνέδριο της ΝΔ αφού μετά από την Ερώτηση των «11» για τους απροστάτευτους δανειολήπτες, ο -καραμανλικής επιρροής- βουλευτής Γιώργος Βλάχος επανήλθε στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, με σχετική του ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βλάχος απάντησε στη δευτερολογία του υπουργού, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έδωσε «και το μαχαίρι και το πεπόνι σε τράπεζες και funds. Το πεπόνι δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω, μπορούμε όμως το μαχαίρι και να το δώσουμε σε χέρι που θα μοιράζει δίκαια».
«Όλοι αυτοί που μας έχουν (σ.σ. την ΚΟ της ΝΔ) πολιορκήσει, δεν καταλαβαίνουν το καλό τους; Παρουσιάζετε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο» συνέχισε ο κ. Βλάχος, ο οποίος παρέθεσε τα παραδείγματα δύο δανειοληπτών, οι οποίοι εκτός του ότι έχασαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία παραμένουν ακόμα υπερχρεωμένοι στις τράπεζες.

O Μητσοτάκης αιφνιδιάζει προτείνοντας τον Κ. Τασούλα για ΠτΔ

Mετά την παγίωση των μεγάλων διαφορών που υπάρχουν μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των δύο πρώην αρχηγών της ΝΔ Αντώνη Σαμαρα και Κώστα Καραμανλή, το Μαξίμου προχωράει στον σχεδιασμό του στον οποίο εντάσσεται και το νέο πρόσωπο για τη Προεδρία της Δημοκρατίας. 
Εκεί θα διεξαχθεί η … μητέρα των μαχών, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το ατού του αιφνιδιασμού απέναντι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους.
Θα επιλεξει ένα πρόσωπο που από τη μία θα αποκλείσει de facto τον Σαμαρά απο την κούρσα της προεδρίας, αλλά από την άλλη θα είναι τόσο δεξιός ώστε δεν θα μπορεί να δώσει πατήματα …. καταψήφισης σε καραμανλικούς και σαμαρικούς βουλευτές – και φυσικά τους ίδιους τους πρώην πρωθυπουργούς ως βουλευτές.

Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι του χεριού του Μαξίμου

Ο σχεδιασμός πλέον είναι σαφής, πρέπει να μπει ένα πρόσωπο που να μπορεί να ψηφιστεί και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως από τους βουλευτές της ΝΔ.
Και αυτόν τον σχεδιασμό τον υπηρετεί τέλει ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλήγει στο συγκεκριμένο πρόσωπο διότι όσα άλλα του προτάθηκαν δεν «κολλάνε» με την στρατηγική του αλλά και με τον εξής απαράβατο κανόνα: «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι ακολούθημα της κυβέρνησης, δηλαδή να είναι του χεριού του».

Η εμμονή του Μητσοτάκη με τον Νίκο Δένδια

Υπήρξαν πολλές εισηγήσεις. Προτάθηκε ο Κώστας Καραμανλής ώστε να υπάρξει μία ισορροπία με την δεξιά πτέρυγα του κόμματος.
Όμως, ο πρώην πρόεδρος μιλάει και δεν δέχεται να είναι σιωπηρός την ώρα που η κυβέρνηση παίρνει λάθος δρόμο ή στρίβει το τιμόνι προς την Κεντροαριστερά.
Ο Μητσοτάκης ήθελε διακαώς να στείλει στην θέση αυτή τον Νίκο Δένδια και για να τον αποστρατεύσει και για να τον αποκλείσει από τις επόμενες διεργασίες για την αρχηγία της ΝΔ όποτε γίνουν. Όμως, ο Δένδιας κατάλαβε την παγίδα και δεν θέλει να πάει κάτι που τόνισε εκ νέου ο πρώτος στο πρόσφατο ταξίδι στα Χανιά στο σπίτι Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.