Είμαστε όλοι καθαροί

Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τα όσα είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Έλενα Ακρίτα, μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής σε βάρος του. Παραθέτω ένα απόσπασμα:

«Αυτός ο άνθρωπος, ο Κασσελάκης, είναι καθαρός.
Και σας το λέω εγώ που λέω και τα στραβά και τα σωστά.
Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κλέψει, δεν έχει εξαπατήσει κανέναν, έχει έρθει αφήνοντας πίσω την ζωή του, την καριέρα του και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο.
Από την πρώτη στιγμή που βγήκε τον πολεμάγανε…»

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κατ’ αρχάς, η Έλενα Ακρίτα μιλάει για τον εαυτό της. Αυτά που λέει για τον Κασσελάκη, τα πιστεύει για τον εαυτό της. Δηλαδή, η Έλενα Ακρίτα λέει για τον εαυτό της πως είναι καθαρή, πως δεν έχει κλέψει, δεν έχει εξαπατήσει κανέναν, πως ήρθε στην πολιτική, αφήνοντας πίσω την ζωή της και την καριέρα της -στο Facebook- και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, αν και δεν της το ζήτησαν οι πολίτες. Θέλει να “βοηθήσει”. Και βέβαια, αυτά τα λέει η ίδια η Έλενα Ακρίτα, που, όπως μας ενημερώνει, λέει και τα στραβά και τα σωστά. Δικαστής. Νόμος. Αν και η Έλενα Ακρίτα δεν έχει εκλεγεί από τους Έλληνες πολίτες, αφού ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μια ακόμα “σοφή” επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Υποθέτω πως όλοι πιστεύουμε για τους εαυτούς μας αυτά που είπε η Έλενα Ακρίτα για τον Στέφανο Κασσελάκη. Όλοι πιστεύουμε πως είμαστε “καθαροί”. Ναι, μόνο που δεν είμαστε πρόεδροι κόμματος και, μάλιστα, κόμματος, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα της Αριστεράς. Ό,τι κι αν σημαίνει “Αριστερά” σήμερα.

Αλήθεια, τι σημαίνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι “καθαρός” και δεν έχει κλέψει και δεν έχει εξαπατήσει; Οι άλλοι σύντροφοι της Έλενας Ακρίτα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθαροί; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι καθαρός; Ο Παύλος Πολάκης δεν είναι καθαρός; Έχει κλέψει και έχει εξαπατήσει ο Τσίπρας; Έχει κλέψει και έχει εξαπατήσει ο Πολάκης; Μιλάς με γρίφους, Έλενα.

Επίσης, πως είναι καθαρός ένας εφοπλιστής; Ισχύει για όλους τους εφοπλιστές ή μόνο για τον Κασσελάκη; Ο Κασσελάκης δεν εκμεταλλεύτηκε την εργασία άλλων ανθρώπων για να γίνει πλούσιος; Ο Κασσελάκης δεν ξεπάστρευε εκατομμύρια αστακούς για να γίνει πλούσιος; Να θυμίσω πως, αν ο πλούτος ήταν αποτέλεσμα της εργασίας, πλούσιοι θα ήταν οι εργάτες.

Σύμφωνα με την Έλενα Ακρίτα, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε πίσω του την ζωή του και την καριέρα του, για να κάνει το καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ένα εφοπλιστής με αστακοκάραβα, πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs, ο οποίος αποθέωνε με άρθρα του στον “Εθνικό Κήρυκα” τα Μνημόνια και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και στρεφόταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν λέω, ένας εφοπλιστής με αυτό το παρελθόν ήταν ιδανικός για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα που στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν σκεφτεί τον Κασσελάκη για πρόεδρο πριν από δέκα χρόνια και ταλαιπωρούνταν με τον Αλέξη Τσίπρα που θα έσκιζε τα Μνημόνια και θα γινόταν κάθε γράμμα από το Σύνταγμα της Ελλάδας. Και ο Τσίπρας να βοηθήσει ήθελε. Τον εαυτό του. Και την τσέπη του.

Αλήθεια, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως ένας εφοπλιστής, εκπρόσωπος του κεφαλαίου, εγκαταλείπει τις δουλειές του, για να γίνει πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος;

Αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, θα πιστεύουν και στα παραμύθια. Θα πιστεύουν και στον Άι Βασίλη.

Και οι άνθρωποι που πιστεύουν στον “καθαρό” εφοπλιστή, που αφήνει τις δουλειές του για να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αριστεροί; Μάλλον είναι απλά χαζοί. Αριστεροχαζοί.

Μου αρέσουν πολύ άνθρωποι σαν τον Κασσελάκη και την Ακρίτα που αφήνουν τις δουλειές τους και τις καριέρες τους, για να βοηθήσουν τους πτωχούληδες. Το βρίσκω πολύ συγκινητικό. Μπράβο τους. Η Αριστερά σαν φιλανθρωπία.

Αλλά ποιον Έλληνα πολίτη έχουν βοηθήσει ο Κασσελάκης και όλα αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έναν χρόνο τώρα;

Κανέναν.

Εγώ βλέπω νάρκισσους -με πρώτο τον Κασσελάκη- που όλοι πιστεύουν πως πρέπει να είναι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και σκοτώνονται και βρίζονται μεταξύ τους.

Ο Μητσοτάκης αλωνίζει, πολλοί Έλληνες υποφέρουν από την ακρίβεια, η Υγεία και η Παιδεία έχουν πάει στον διάολο, οι νέοι Έλληνες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα, και στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν του Κασσελάκη το πανηγύρι.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια τρίτο κόμμα, με ποσοστό κάτω από 10%.

Το πιο υπέροχο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως συνεχίζουν να αποκαλούν ο ένας τον άλλο “σύντροφο”.

“Σύντροφε, είσαι μαλάκας και ξεπουλημένος”.

Νέο νόημα στη λέξη “σύντροφος”.

(Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε το καλοκαίρι του 2015, μετά το δημοψήφισμα και την ψήφιση του Μνημονίου. Το 2019, έγραφα “Να θυμάστε πάντα πως η ζωή έχει και παρακάτω”. Το παρακάτω του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα. Και είναι ανέκδοτο.)

(Να θυμίσω σε όσους “συντρόφους” νευριάζουν με αυτά που γράφω πως είμαι ένας πολίτης που γράφει από το σπίτι του και δεν έχει αφεντικό.)

πηγή: pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.