Αν η πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη είναι πραξικόπημα, η ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος τι είναι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει από το καλοκαίρι του 2015 αλλά το 2024 είναι πολλοί αυτοί που δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα και πιστεύουν -ή προσποιούνται πως πιστεύουν- πως έχει μεγάλη σημασία αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Παύλος Πολάκης, ο Αλέξης Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος.

Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ -τρικυμία σε δαχτυλήθρα- αλλά, μετά την υπερφήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, διαβάζω για “πραξικόπημα” και “ζήτημα δημοκρατίας”.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σοβαρά;

Αν είναι πραξικόπημα και ζήτημα δημοκρατίας η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τι ήταν η ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015;

Δεν είναι πραξικόπημα και ζήτημα δημοκρατίας η ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος;

Φυσικά και είναι.

Η ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έβαλε την ταφόπλακα σε όποιο απομεινάρι δημοκρατίας είχε απομείνει στην Ελλάδα μετά την χρεοκοπία του 2010 και τα Μνημόνια που ακολούθησαν.

Ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, έχοντας ψηφίσει το Μνημόνιο που δεν θα ψήφιζε ποτέ και με την αποχή να σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και να φτάνει το 44%.

“Εσείς που δεν ψηφίζετε φταίτε για την κατάντια της Ελλάδας και όχι εμείς που ανατρέψαμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, περνώντας σε όλους τους Έλληνες το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και δεν έχει καμία σημασία αν ψηφίζουν ή όχι”.

Όσο για τον Μητσοτάκη που -τάχα μου θέλει να ανατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό έκανε πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη, έναν εφοπλιστή που ήταν θαυμαστής του Μητσοτάκη-, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.

Και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε ξανά πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη στις εκλογές του 2023, και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που κρατάει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.

Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο να ανατρέψει τον Μητσοτάκη;

Για την ώρα, ο στόχος τους είναι να ανατρέψουν τον Κασσελάκη. Και ο Μητσοτάκης καταρρέει εξαιτίας της πραγματικότητας και χωρίς αντιπολίτευση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί το καλοκαίρι του 2015 και ψήφισαν το Μνημόνιο. Δηλαδή, ψήφισαν το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά σήμερα τους φταίει ο Κασσελάκης, που μπορεί να μην ήταν ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και, αν ψήφισε στο δημοψήφισμα, σίγουρα ψήφισε ΝΑΙ, αλλά τουλάχιστον δεν είχε συμμετοχή στην ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Με τον Στέφανο. Γιατί και ο Κασσελάκης γελοίος είναι αλλά οι άλλοι συριζαίοι είναι ακόμα πιο γελοίοι. Εκτός από την Έλενα Ακρίτα. Που αγωνίζεται. Για το ΠαΣοΚ. Του Ανδρέα.

(Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να γελοιοποιήσει εντελώς και για πάντα οτιδήποτε έχει σχέση με τις έννοιες “Αριστερά” και “αριστερός”. Κάτι που είναι χαρακτηριστικό στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -πέρα από την πλήρη απουσία αυτοκριτικής- είναι τα πολύ μεγάλα λόγια που δεν συμβαδίζουν ποτέ με τις πράξεις τους. Επίσης, η διαρκής επίκληση στο συναίσθημα. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει το αστυνομικό δελτίο πολιτική. Είναι με όλα τα θύματα και όλους τους αδικημένους. Στα λόγια, βέβαια, γιατί στην πράξη νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες τους, και τους φτωχούληδες και τους μετανάστες τους θέλουν μακριά από τις ακριβές περιοχές τους και τα πολυτελή σπίτια τους. Μην κολλήσουν και καμιά …φτώχεια. Και, βέβαια, απορώ με αυτούς που τους πολίτες που πιστεύουν ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους σώσει. Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα -που έκανε την τύχη του και την περιουσία του με ψέματα και απατεωνιές, και θέλει τώρα να υποδυθεί τον αξιόπιστο και σοβαρό πολιτικό- είναι «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής». Αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός, ας απευθυνθεί στον Ζαν Λυκ Μελανσόν γιατί αυτός χαρακτήρισε τον Τσίπρα “ελεεινό”.)

πηγή: pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.