Σωτήρης Γεωργίου :”Υπόκλιση στους πραγματικούς νικητές…τους νικητές της ζωής!”

Ο Σωτήρης Γεωργίου στέκεται στους ΠαραΟλυμπακούς Αγώνες του Παρισιού και το σημαντικό  μήνυμα που στέλνουν σε όλους μας οι συμμετέχοντες εκεί!

Γράφει στο patrinorama.com.gr :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Προ ημερών είχαμε στην Γαλλία και στο Παρίσι το φινάλε στην ΠαραΟλυμπιάδα και  ως είθισται πάντα μετά τους κλασικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.Ο λόγος για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Δηλαδή την  μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως για άτομα με σωματικές και νοητικές αναπηρίες, κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων. Διεξάγονται πάντα αμέσως μετά τους αντίστοιχους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην ίδια πόλη και στις ίδιες εγκαταστάσεις. Αθλητές με αναπηρία είχαν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήδη από το 1904 και μάλιστα με σημαντικές επιτυχίες.

Οι πρώτοι αγώνες για την ιστορία,για αθλητές με αναπηρία συνέπεσαν με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου στις 29 Ιουλίου 1948. Έγιναν με πρωτοβουλία του γερμανού νευρολόγου Λούντβιχ Γκούτμαν, ο οποίος είχε διαφύγει από τη Ναζιστική Γερμανία και είχε εγκατασταθεί στο Λονδίνο. Οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1960 στη Ρώμη (18-25 Σεπτεμβρίου), ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Και συμμετείχαν 400 αθλητές από 23 χώρες.

Στους Αγώνες του Παρισιού καταγράφηκαν συνολικά 419 παγκόσμια και Παραολυμπιακά ρεκόρ σε στίβο, κολύμβηση, άρση βαρών σε πάγκο, τοξοβολία, σκοποβολή, κανόε, ποδηλασία πίστας και κωπηλασία που είναι τα περισσότερα που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πως οι Αγώνες του Παρισιού ήταν οι καλύτεροι όλων των εποχών όσον αφορά στις επιδόσεις. Αν και η νίκη περνά σε δεύτερη μοιρα στους αγώνες αυτούς,η ελληνική αποστολή ήταν εξαιρετικη με 13 μετάλλια

Στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο απολογισμός της Ελλάδας ήταν εξαιρετικός. Πήρε
13 μετάλλια στο σύνολο, με 3 χρυσά, 3 αργυρά και 7 χάλκινα. Ήταν 5 τα αθλήματα στα οποία κέρδισαν μετάλλια Έλληνες. Είχαμε 6 νέους μεταλλιούχους και 4 μεταλλιούχους κάτω των 24 ετών και δύο μόλις 19 ετών. Ακόμα 35 πλασαρίσματα στην πρώτη 8αδα, που σημαίνει 35 Παραολυμπιονίκες. Και τέλος είχαμε 30 παρουσίες σε τελικού

Ασφαλώς στους Παραολυμπιακούς Αγώνες αν και υπάρχουν νικητές για την ιστορία,στην ουσία νικητές είναι όλοι οι συμμετέχοντες! Και εμείς παίρνουμε από τα παιδιά αυτά το καλύτερο μήνυμα. Την ώρα που γκρινιάζουμε σαν σύνολο στην κοινωνία,για τις ομάδες μας,για τα ερωτικά μας, για το πόσα μύρια θα πάρει ο κάθε αγαπημένος μας αθλητής,για το αν έχουμε καλό τραπέζι στα μπουζούκια,κάποιοι άλλοι άνθρωποι έδιναν μάχη για την ζωή τους εκ γενετής ή μετέπειτα.

Μάχες που τους άφησαν προβλήματα που τα διαχειρίστηκαν όμως με τον καλύτερο τρόπο. Και όχι μόνο αυτό αλλά όταν πολλοί από την κοινωνία μας δεν έχουν όρεξη να τρέξουν γιατί δεν τους …έκατσε αυτό που θέλουν στα γκομενικά,κάποια άλλα παιδιά κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ξεπερνώντας χρόνια προβλήματα υγείας και αναπηρίες. Αυτά τα παιδιά είναι το καλύτερο παράδειγμα για όλους μας. Για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα σαφώς μικρότερα προβλήματα της καθημερινότητάς μας ,για να πάρουμε δύναμη και να αποκτήσουμε ψυχική δύναμη. Να σταματήσουμε να μανουριάζουμε και να γκρινιάζουμε ενώ είμαστε πλούσιοι όταν είμαστε αρτιμελείς και σε γενικές έστω γραμμές υγιείς. Να μάθουμε να εκτιμάμε. Η μεγαλύτερη επιτυχία αυτών των παιδιών είναι το μήνυμα που στέλνουν σε όλους εμάς,ακόμα και σε όσους έχουμε ενσυναίσθηση!

Τα παιδιά αυτά που θα δούμε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ,είναι οι μεγαλύτεροι νικητές της ζωής. Και ζωντανά παραδείγματα. Ζουν σαν να μην τρέχει τίποτα,σαν μην τους έτυχε ποτέ κάτι. Όταν άλλοι στην κοινωνία μας δεν αισθάνονται καλά για τα κιλά τους ή για κάτι απλό που τους έτυχε στο σώμα τους . Όταν άλλοι φοβούνται να αθληθούν πχ λόγω ντροπής για το σώμα τους.

Πάρτε δύναμη όλοι εσείς και πολλοί άλλοι που δεν έχετε ουσιαστικά καμία σοβαρή δυσκολία, από τα παιδιά αυτά που έχουν δύναμη ψυχής,μεγαλείο ψυχής και ακόμα και την αναπηρία τους σε κάτι την ξεπέρασαν και ζουν την ζωή τους κανονικότατα και την χαίρονται περισσότερο από εμάς καθώς την εκτιμούν περισσότερο!

Kαι κάτι ακόμα. Να κάνουμε ένα λάικ,να πούμε ένα μπράβο,ένα ευχαριστώ,να κάνουμε ένα ποστ. Ευκαιρία να δούμε έστω και σε βίντεο τους αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες,να  χειροκροτήσουμε γιατί πράγματι πέτυχαν κάτι πολύ σημαντικό και δεν παίρνουν όχι εκατομμύρια αλλά πληρώνουν και από την τσέπη τους και να πάρουμε και εμείς δύναμη ψυχής και το καλύτερο παράδειγμα για να μην καιγόμαστε και να πολεμήσουμε τα όποια πολύ μικρότερα συνήθως προβλήματα έχουμε! Και θα ήθελα να δω επιχειρήσεις,επιχειρηματίες να δώσουν ένα πριμ. Και σοβαρό. Για να συνεχίσουν τα παιδιά αυτά να στέλνουν το μήνυμα και για να μπορέσουν και άλλα παιδιά που έχουν ένα πρόβλημα. Λίγοι το πράττουν αυτό,λίγοι επιχειρηματίες. Και η πολιτεία να γίνει και οικονομικός αρωγός. Και ράμπες ΑΜΕΑ παντού. Και θα ήθελα τέλος να δω και τους διάσημους αθλητές σε όλα τα αθλήματα που έχουν απολαβές εκατομμυρίων να δώσουν κάτι,ένα πριμ και αυτοί. Να γυρίσουν κάτι στην κοινωνία όταν έγιναν πλούσιοι κάνοντας το χόμπι επάγγελμα και έχοντας την υγεία τους!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.