Σωτήρης Γεωργίου : 32 χρόνια νύχτα και συγκρίνει

Ο υπηρέτης της ανεξάρτητης και αληθινής δημοσιογραφίας, Σωτήρης Γεωργίου, συμπλήρωσε 32 χρόνια στη νύχτα και αυτή η επέτειος στέκεται αφορμή για να “ξεδιπλώσει” τις σκέψεις του.

Έγραψε στο Faceook :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Συμπληρωνω αυτες τις μερες 32+ χρονια στην νυχτα και στον ευρυτερο χωρο στην σοου μπιζ που λεμε,καθως απο τα 20 μου ημουν καθε μερα εξω σε ολα αυτα που ονειρευονται οι περισσοτεροι….Τι κρατω κανοντας καθε χρονο τον απολογισμο και τις συγκρισεις…..

Βασικα αλλαξαν οι εποχες..Και πλέον η νύχτα είναι μόνο για συγκεκριμένους χώρους,χωρίς πολλά πολλά και με πολυ προσοχή να απαιτείται.Στις δεκαετιες 80-90 και μεχρι και τις αρχες του 2000 υπηρχε σε μεγαλο βαθμο αγνοτητα…Ο κόσμος διασκέδαζε,φλέρταρε όμορφα,ζούσε,ηταν μια παρεα…Τωρα βγαίνουν μονο για την λεζάντα και την φωτό,για το δηθεν,όλα είναι λεφτά (παλιά όσα και να είχες δεν έμπαινες σε καλό μαγαζί της νύχτας αν δεν ήσουν όπως πρέπει σε ένδυση και συμπεριφορά)και ωμό σεξ,ο κόσμος δεν διασκεδαζει,ολοι με ενα κινητο στο χερι για την επίδειξη και μόνο…

Τότε έβγαινες για να βρεις κοπελα ,τα κοριτσια αντρα και παει λεγοντας…Τωρα μονο για ποστ και χωρίς να είναι κακό (για τους σοβαρούς),τα περισσότερα άτομα παίζουν άκομψα εντελώς στα σόσιαλ μίντια… Το πρωτο φιλι ηταν μετα απο 2-3 ραντεβου,τωρα το πρωτο σεξ σε 2-3 ωρες…Καταντια…

Εβγαινες για να ακουσεις τα αγαπημενα σου κομματια που τα επαιζαν μονο τα κλαμπ…Τωρα τα εχεις στο κινητο,στο ραδιο παντου..Ενας σημαντικος λογος της καταρρευσης του κλαμπινγκ..

Πηγαινες μπουζουκια και οι αγαπημενοι σου τραγουδιστες ηταν 3-4 ωρες στην πιστα και υπηρχαν και 2-3 ονοματα μαζι..Τωρα τα μπουζουκια εγιναν και κλαμπ, και τραπαρικα και οι τραγουδιστες φιρμες ειναι σαν να βγαινουν guest!….

H νυχτα που ειχε λαμψη τελειωσε.. Τωρα εχει ψευτικη λαμψη…Παντου τσακωμοι ενω παλια αυτα δεν υπηρχαν απλά στα καλά μαγαζιά..

Στα καλα μαγαζια ουτε το 5%(!) των οσων βγαινουν σημερα δεν θα εμπαιναν τοτε…Και οχι,όπως είπε δεν μετραγαν τα λεφτα. Επρεπε να εισαι χαρουμενος,να πας να περασεις καλα και οχι για επιδειξη και μανουρα.Και καλοντυμένος (ακόμα και με ένα φτηνό αλλά προσεγμένο ρούχο)

Παλια δεν υπηρχε θα κανω λογαριασμο…Τωρα λες θα χαλασω 200ευρω και σου κανουν τουμπες ακομα και αν θα μανουριαζεις με ολο το μαγαζι.. Σε βάζουν με ένα 1000ρικο στα μπουζουκια λες και πας στο γηπεδο όταν παλια αν δεν φόραγες πουκάμισο ή καλό μπλουζάκι δεν έμπαινες σε κλαμπ!

Παλια δεν υπηρχαν παρεες πανω απο 3 αντρες….Τωρα βγαινουν ομαδικά σαν να πηγαινουν 5ημερη και τους κανουν και τεμεναδες.. Παλια όλοι στην πένα με τα πουκαμισάκια τα καλά και τα αρώματα. Σήμερα με μαύρες μπλουζες λες και πανε σε κηδεία.. Και ούτε καν αποσμητικό!

Οι θρυλικοι πορτιερηδες που ήταν πιο περιζήτητοι και από υπουργό(!),αντικατασταθηκαν απο παιδια που ειναι σαν να κανουν τον τροχονομο καθως δεν υπαρχει πια face control

Παλια εβλεπες ομορφες κοπελες που φλερταριζαν ευγενικα…Τωρα πολλές κακοστημενες με ένα περίεργο στιλ που συνηθως δουλευουν για το μαγαζί και που κοιτανε περιεργα αν δεν εισαι φιρμα ή για την ακρίβεια ψευτοφιρμα (δηλ με δανεικο αμαξι,ψευτικα ρολογια και ρουχα απο τα μαιμου).Αν δουν φραγκάτο όμως όπως και να είναι σαν χαρακτηρας ορμάνε πάνω σαν τις βδέλες..

Παλιά έβλεπες νεαρούς να φλερτάρουν όμορφα και μ ευγένεια και χαμόγελο μια κοπέλα. Τώρα πάνε και της λένε πόσο πλουσιοι είναι ή πόσο σέξυ ειναι και της στέλνουν και μια φωτό ανάλογη στο ινστα και περιμένουν το σεξ το ιδιο βραδυ!

Πλεον η Αθηνα και οχι μονο ειναι ενα τεραστιο κρεβατι με φουλ ανωμαλια…Τοτε ηταν μονο συγκεκριμενα παρεακια… Ακόμα οι τιμές σήμερα δεν έχουν λογική.Πληρώνεις τριπάσια και πενταπλάσια χρήματα όταν παλια με το 1/3 και 1/5 άκουγες και 4 ώρες τον τραγουδιστή φίρμα και σήμερα τον βλεπεις ένα διωρο (πλην ολίγων εξαιρέσεων) για παράδειγμα!

Η συμβουλη μου … Μην χαλατε τον χαρακτηρα σας για να μπειτε στο τριπακι…Που δεν αξιζει τιποτα…Οσο το ζησεις τοσο το απεχθανεσαι αν εισαι σοβαρος-η και δεν σ αρεσουν τα …περιεργα. Και φυσικα οσο μεγαλωνεις βλεπεις οτι τα απλα πραματα ειναι και καλυτερα και εχουν αξια..

Επισης ένα άλλο παραμύθι! Κανεις δεν σε μπλεκει πουθενα αν δεν θελεις…. Κανεις δεν σε υποχρεωνει να κανεις κατι κακο αν δεν ψαχνεσαι…Κανείς δεν σε υποχρεώνει να κάνεις ναρκωτικά ή σεξ μετά αν δεν γουστάρεις! Δυστυχως οσοι καταστρέφονται από την σόου μπιζ στο τέλος και με όποιο τροπο,ήταν επιλογή τους τα περισσότερα….Δεν υπάρχει για μένα δεν ήξεραν….Μπορει να εχεις πιατελες μπροστα σουαπο ολα τα ναρκωτικα και να μην ακουμπες….Προσεξτε το αυτο.

Αλλωστε οι περισσοτεροι που το παιζουν χαι ειναι καταστραμμενα ψυχολογικα και οχι μονο ατομα που προσπαθουν να σε παρασυρουν αλλα αν τους βαλεις φωνη κανουν πισω και δεν μιλανε…. Οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος…Μετα τα χαιλικια αλλωστε πισω απο τις πορτες και την φουλ ανωμαλια,εχει πολυ κλαμα ,ναρκωτικά,ψυχοφαρμαρκα μεχρι το αλλο απογευμα και οποιος γλιτωσει τυχερος θα ειναι..

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.