WELCOME to the ZOO 27/8/2024

Από το Facebook του Νίκου Μουρατίδη :

Και ενώ όλοι ασχολούνται με τον Κασσελάκη με σκοπό να τον ξεφτιλίσουν, τις αναρτήσεις του και αυτά που λέει τα αναφέρουν στα ψιλά ή και καθόλου.
Και έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ @Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis κάτι για τις τράπεζες που είναι αδύνατον να μην το αναδημοσιεύσω.
Τράπεζες στην εποχή Μητσοτάκη.
Με απόφαση που πήραν οι ίδιοι οι τραπεζίτες, τριπλασίασαν μισθούς και μπόνους για τους εαυτούς τους, φτάνοντας τις ετήσιες αποδοχές τους από 1 έως 1,5 εκατ. ευρώ.
Οι τράπεζες διασώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάτωσε όλα τα χρόνια της κρίσης.
Και τι τραπεζικό σύστημα δημιουργήθηκε; Αυτό με τις υψηλότερες χρεώσεις στις συναλλαγές, με τα μηδαμινά επιτόκια καταθέσεων και τα υψηλότατα δανεισμού. Ένα τραπεζικό σύστημα που ο μικροεπιχειρηματίας δεν έχει πρόσβαση στον δανεισμό και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι πρωταγωνιστούν.
Δημιουργήθηκε δηλαδή το τραπεζικό σύστημα Μητσοτάκη. Οριζόντιες χρεώσεις για όλους, αποκλεισμός για τους πολλούς, ευνοϊκή μεταχείριση για τους λίγους και «εκλεκτούς».
Και τώρα; Αφού υπηρέτησαν πιστά το δόγμα Μητσοτάκη, δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους. Για την προσφορά τους προς την κοινωνία!
Περιμένω από τα ΜΜΕ να μη διστάσουν, λόγω του πακτωλού τραπεζικών διαφημίσεων, και να αποκαλύψουν το θέμα. Ασφαλώς το ίδιο περιμένω και από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Ζητώ από όλους καθαρή θέση τώρα. Με τους τραπεζίτες και τον Μητσοτάκη ή με την κοινωνία;
Εμείς έχουμε διαλέξει δρόμο.
Μοναχικό αλλά δίκαιο. Γι’ αυτό και μας πολεμάει τόσο η διαπλοκή. Το αποδείξαμε όταν συγκρουστήκαμε με την Attica bank. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εμάς δεν μας “κρατάει” κανείς.

Ο φίλος δημοσιογράφος @Γιώργος Σφακιανάκης μου έστειλε αυτό και μ’ έκανε χάλια….
• Δισεκατομμυριούχοι Τούρκοι έχουν αγοράσει στην χώρα μας εκτάσεις γης, λιμάνια και ακίνητα… και ακόμα είμαστε στην αρχή. Στήνουν αιολικά πάρκα τεραστίων διαστάσεων καθώς και φωτοβολταϊκά παίρνοντας άδεια τόσο εύκολα όπως με ευκολία αγοράζει κανείς ένα εισιτήριο για σινεμά. Έχουν αγοράσει τα καλύτερα φιλέτα της Αττικής με τις ευλογίες ανθελλήνων. Και που να δείτε τι προτίθεται να συμβεί μέσα στη θάλασσα προς Νότιο Αιγαίο πάλι από Τούρκο δισεκατομμυριούχο και φίλο της “Αγίας” οικογένειας. Και όλα αυτά γιατί είναι μόνοι τους δίχως Αντιπολίτευση και όσο σφάζεται η τελευταία τόσο η “Αγία” οικογένεια κάνει πάρτι ξεπουλήματος…

Θέλω να πάθουν πολύ άσχημα πράγματα…

Το Politico, ένα από τα πιο σοβαρά και πετυχημένα πολιτικά site παγκοσμίως, και με αφορμή τα Τέμπη, το προσφυγικό ναυάγιο της Πύλου και τις υποκλοπές, γράφει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη:
• «Η δικαιοσύνη καταρρέει και οι κυβερνώντες δεν θέλουν να το διορθώσουν ή ακόμη χειρότερα, είναι ένοχοι».

Εκτός του ότι είμαστε οι πιο φτωχοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είμαστε και οι πιο ξεφτιλισμένοι.

• Εξώδικο Γεροβασίλη στον Νίκο Μωραΐτη: Του ζητάει να ανακαλέσει δυσφημιστικές αναρτήσεις σε βάρος της από το Χ
Κυρία Γεροβασίλη αν φτάσατε στο σημείο να στέλνετε εξώδικο στον Νίκο Μωραΐτη Nikos Moraitis , τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά!!!
Στον Νίκο Μωραΐτη, αλήθεια τώρα;
Είναι ο άνθρωπος που έχει δώσει τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ και αντί να του τηλεφωνήσετε και να πιείτε ένα καφέ να τα πείτε, του στέλνετε εξώδικο…

Ντροπή σας.

Πανηγυρισμοί Άδωνι για αυξήσεις-σοκ στα φάρμακα! Λέει ότι… έλυσε το πρόβλημα
Να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να λέμε και «ευχαριστώ» θέλει ο υπ. Υγείας
Να πληρώνουμε πιο ακριβά τη δημόσια υγεία και να λέμε και ευχαριστώ θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη!
Ο αλαζόνας υπουργός Υγείας Σπύρος-Άδωνις Γεωργιάδης με το γνωστό προκλητικό του ύφος, πανηγυρίζει για τις αυξήσεις-σοκ στα φάρμακα και κουνάει το δάχτυλο σε όσους διαμαρτύρονται, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή έγινε για να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΦ, από σήμερα αυξάνονται οι τιμές σε 843 φάρμακα.

Μαρία Καρυστιανού:
• “Κύριε Πρετεντέρη έχει αποκαλυφθεί πλήρως η ανεπάρκεια της “Δικαιοσύνης” και του συστήματος που υπηρετείτε και εκπροσωπείτε”
Κυρία μου νομίζω πως είστε πολύ ευγενής!

Πάρα πολύ!

• Ξυλοδαρμός σε γάμο στον Πύργο επειδή η νύφη… πάτησε το πόδι του γαμπρού
Άκου κουκλίτσα μου για να μαθαίνεις. Κατά τη διάρκεια της τελετής και τη στιγμή που ακούστηκε το “η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα”, η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού, και τότε αυτός γύρισε προς το μέρος της και την χτύπησε στο πρόσωπο. Οι συγγενείς της νύφης επιτέθηκαν στον γαμπρό, το μυστήριο διακόπηκε, ο κόσμος άρχισε να φεύγει και ήρθαν δυνάμεις της Αστυνομίας.
Ύστερα απ’ όσα διαδραματίστηκαν, ο γάμος συνεχίστηκε.
Χαχαχαχαχα
Γελάει καλέ!
Μην γελάς κούκλα μου, γιατί αν ο γαμπρός κάνει τέτοια σε δημόσιο χώρο, φαντάσου τι θα κάνει στο σπίτι!!!!

Ησαΐα χόρευε…..

Ευκαιρίας δοθείσης – και μια και πρόσφατα έγινα κουμπάρος, όταν ο παπάς είπε “η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα”, τον κοίταξα και του είπα χαμηλόφωνα, “αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το αναθεωρήσει η εκκλησία, δεν νομίζετε”.

Με κοίταξε – σαν να το σκεφτόταν – και συνέχισε το μυστήριο…

Φαρσοκωμωδία το «καλάθι των μαθητών»
Το νέο επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας αυτής ανεβαίνει τούτη την εβδομάδα, καθώς αύριο ξεκινά το «καλάθι των μαθητών», το μέτρο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διάθεση σχολικών ειδών σε προσιτές τιμές.
Το «καλάθι» θα περιλαμβάνει σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, μαρκαδόρους – ξυλομπογιές, στυλό, γόμες, ξύστρες, διαβήτες, χάρακες και φωτοτυπικό χαρτί.
• Αχ ξυλομπογιές…
Χαχαχαχαχα
Τι ξυλομπογιές μωρή κουλή; Όλα τα πιτσιρίκια είναι με τα κινητά και τα tablet – εσύ τους δίνεις γόμες, ξύστρες και ξυλομπογιές;

Που βρίσκεσαι κούκλα μου, στην δεκαετία του ’60;

Για τις τεράστιες αυξήσεις των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία, κανείς δεν είπε κουβέντα.
Ότι θα δώσουν μαθητικό καλάθι με άχρηστα πράγματα όμως, το διατυμπανίζουν…από το πρωί μέχρι το βράδυ…

Ουστ από δω χάμω!

• Δεν τους ψήφισα, δεν με αντιπροσωπεύουν, δεν τους αναγνωρίζω ως κυβέρνηση μου.

Ες αύριον τα σπουδαία

Namaste 🙏

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.