Είναι πολλά τα χρόνια

Και μπαίνω κατ’ ευθείαν στο θέμα. Στο ψαχνό. Για όλον τον κόσμο είναι ένα ακόμη νυχτερινό κέντρο. Για μένα όχι, σε καμιά περίπτωση. Σε παρακαλώ. Τι είναι το «Χάραμα»; Ο αυτοκράτωρ, ο θρύλος. Ένας χώρος, χιλιάδες αναμνήσεις, είναι ειδικής κατηγορίας. Έτσι λέει το Τσίπας Μπλοκ.

Πριν από 45 χρόνια, ο Στέφανος Οικονόμου, μαζί με τον αδελφό του Αλέκο -δεν ζει σήμερα- ανέλαβαν την παραδοσιακή ταβέρνα των γονιών τους. Τότε ξεκίνησε να γράφεται η ιστορία, η οποία σφραγίζει τη νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας μέχρι και σήμερα. Και φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει τους «Ζιγκ Ζαγκ», τα «Παιδιά από την Πάτρα», όπως και άλλα μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα και σχήματα, που έχει αναδείξει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα
«Χάραμα», 1983: Τα «Παιδιά από την Πάτρα»

Τι γινόταν στο Χάραμα της Οβρυάς, όταν έπαιζαν «Τα παιδιά από την Πάτρα», που φοιτούσαν τότε στο Πανεπιστήμιο Πατρών; Το μαγαζί έπαιρνε «φωτιά». Ο Στέφανος Οικονόμου, σε παλιότερη συνέντευξη του, είχε δηλώσει : «Από εκείνα τα χρόνια, μου έχει μείνει η διάθεση του κόσμου για διασκέδαση, η ανάγκη του να βγει και να ψυχαγωγηθεί σε καθημερινή βάση. Δεν σου έκανε εντύπωση που κάποιος ερχόταν με μεγάλη παρέα να διασκεδάσει, Τρίτη, Τετάρτη. Κι επίσης από τότε μου έκαναν εντύπωση οι μεγάλες συντροφιές που με την πάροδο του χρόνου μειώνονταν και σήμερα περιορίστηκαν σε ζευγάρια, τρία ή τέσσερα άτομα. Παλιά υπήρχαν παρέες των 12, των 18 και 20 ατόμων. Φίλοι, γείτονες, συνάδελφοι, όλοι μαζί. Ίσως ο κόσμος ένιωθε πιο ασφαλής ο ένας με τον άλλον , αυτό με την πάροδο του χρόνου διαφοροποιήθηκε».

Αιφνιδιασμός σε εστίαση και διασκέδαση - Ποιοι «τρώνε πόρτα»
Στέφανος Οικονόμου

Είπαμε. Τι είπαμε; Πρόκειται για θρύλο. Δηλαδή; Διαβάστε προσωπικά την παρακάτω ανακοίνωση :

«Φέτος γιορτάζουμε τα 45 χρόνια αδιάλειπτης αγάπης και αφοσίωσης στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι…

45 χρόνια σε 4 σημεία… της πόλης…

Τραγουδιστές και τραγουδίστριες με μεγάλες φωνές, τεράστιοι καλλιτέχνες που γεννήθηκαν μέσα στην αγκαλιά του Χαράματος και καταξιώθηκαν στο ελληνικό μουσικό στερέωμα…

Γενιές και γενιές ανθρώπων διασκέδασαν σε αυτά τά 4 σημεία, με το δικό μας τρόπο… το Χαραματικό!!!

Και περάσαν αυτά τα 45 χρόνια, με καλές μουσικές και τραγούδια, μαζί σας, σαν από δισκάκι 45 στροφών του τότε, πού μας έφερε στο τώρα…

Κάθε στροφή αφιερωμένη στην ποιότητα, την αγάπη και το σεβασμό για όλους εσάς, πού κάνατε το εμείς κι’ εσείς μαζί!!!
Για όλους εσάς που κάνατε την άλλη πλευρά της διασκέδασης στην πόλη διαχρονική στα 4 σημεία, τα 45 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΑΜΑ!!!
Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε!!!

📍Θέση Ισώματα 0, Πάτρα
📱Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610 671639, 2610 672444 & 6909198997».

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.