Η Ελλάδα είναι ένα ζωντανό μουσείο, αλλά έχουμε…απορίες!

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Φυσικά εγώ το ξεκινάω λίγο διαφορετικά, γιατί ο στόχος μου δεν είναι ποτέ η καταγραφή μιας ανάμνησης, αλλά η εμβάθυνση σε κάθε θέμα, για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

Η Ελλάδα είναι ένα μουσείο η ίδια και δεν το ξέρουμε καλά καλά. Δεν πατάμε σε μουσεία, αλλά έχουμε απορίες για το που πάμε και που πάει η κοινωνία. Αν ξεχάσεις την ιστορία σου δεν έχεις μέλλον έλεγαν οι σοφοί.  Αλήθεια για πείτε μου, πόσοι έχουν πάει στο πολύ όμορφο Μουσείο της Ακρόπολης; Που είναι δίπλα μας, στα πόδια μας, για τη μισή Ελλάδα που ζει στην Αττική. Πόσα παιδιά θέλουν να πάνε; Tα περισσότερα όμως, θα πάνε στην συναυλία πολλών τράπερ που μιλάνε αισχρά για τις γυναίκες και προτρέπουν εμμέσως σε έκνομες πράξεις. Σόρρυ, αλλά η οικογένεια έχει ευθύνες ως προς την ανατροφή.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η συνέχει ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.