Η Αυτοκρατορία στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Πριν λίγες μέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο βομβάρδισαν δεκάδες τοποθεσίες εντός της Υεμένης, χρησιμοποιώντας πυραύλους Τόμαχωκ και αεροπλάνα της πολεμικής τους αεροπορίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, του Μπαχρέιν και της Ολλανδίας.

Οι Υεμένιοι, βλέπεις, αποφάσισαν, αντί να περιμένουν το Παγκόσμιο Δικαστήριο ή το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αποφανθούν για το αν η πρώτη βιντεοσκοπημένη σε πραγματικό χρόνο γενοκτονία στην Ιστορία, είναι γενοκτονία ή όχι, να δράσουν αυτόκλητα, ως κυρίαρχο κράτος εντός των εθνικών τους συνόρων.

Το πρόβλημά τους με την Υεμένη, ήταν ότι η Υεμένη αποφάσισε αυτοβούλως, ως κυρίαρχο κράτος, να επιβάλει εμπάργκο στα πλοία που περνούν από τα χωρικά της ύδατα με προορισμό το Ισραήλ, εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους όρους της Σύμβασης Γενοκτονίας που θέλει τα κράτη μέλη της Σύμβασης να επιβάλουν κάθε μορφή οικονομικής και διπλωματικής πίεσης για να σταματήσουν μια γενοκτονία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και, μάλιστα, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να τους βομβαρδίσουν την πρώτη ημέρα των διαδικασιών του Παγκόσμιου Δικαστηρίου στη Χάγη, όπου το κράτος του Ισραήλ στέκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της γενοκτονίας των Παλαιστινίων της Γάζας. Μια υπόθεση που έφερε στο δικαστήριο η Νότιος Αφρική.

Ασύλληπτα πράγματα πριν 100 ημέρες.

Όσο η νομική ομάδα της Ν. Αφρικής παρουσίαζε τα στοιχεία της ενώπιον των δικαστών, στην προσπάθειά τους να σταματήσουν το Ισραήλ από το να συνεχίσει να διαπράττει γενοκτονία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους βομβάρδιζαν την Υεμένη που προσπαθούσε να κάνει το ίδιο.

Μήνυμα ελήφθη.

Αυτός ο “άξονας” εγκληματιών πολέμου, δηλαδή, στον οποίο συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα, αποφάσισε να βομβαρδίσει την πιο φτωχή χώρα στην Μέση Ανατολή, επειδή εκπλήρωσε το χρέος της απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο προσπαθώντας να εμποδίσει μια γενοκτονία, το χειρότερο έγκλημα στο ανθρώπινο δίκαιο.

Όχι μόνο αυτό. Βομβάρδισαν την πιο φτωχή χώρα στην Μέση Ανατολή ως συνέχεια του 10ετή πολέμου της με την Σαουδική Αραβία, την οποία Σαουδική Αραβία, όλοι αυτοί, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, στήριξαν στρατιωτικά ώστε να σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς Υεμένιους φουκαράδες –είτε από βόμβες, είτε από την πείνα–, δημιουργώντας μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

Και όλα αυτά γιατί;

Για να προστατεύσουν την οικονομική δυνατότητα του Ισραήλ να συνεχίσει την αδιάκριτη σφαγή δεκάδων χιλιάδων άμαχων Παλαιστινίων στη Γάζα, συντηρώντας ένα εγκληματικό καθεστώς απαρτχάιντ.

Αυτή είναι η Αμερικανική Αυτοκρατορία.

Αυτή ήταν πάντα.

Αυτοί οι ψυχάκηδες, ο Μπάιντεν, ο Σούνακ, ο Τρουντό, ο Αλμπανέζε, ο Αλ Καλίφα, ο Ρούτε, ο Μητσοτάκης, ο Σούλτς και οι άλλοι, μας δείχνουν χωρίς περιστροφές τι είδους άνθρωποι είναι.

Νομίζω ότι πρέπει να τους πιστέψουμε.

Αν τους ρωτήσεις, φυσικά, θα σου πουν ότι το έκαναν για να προστατεύσουν το παγκόσμιο εμπόριο.

Δηλαδή, τα κέρδη.

Το να προστατεύσουν τους 2,2 εκατομμύρια άμαχους Παλαιστινίους που βρίσκονται πλέον και επίσημα σε καθεστώς λιμού, δεν τους πέρασε από το μυαλό.

Αν είναι για απροστάτευτους ανθρώπους, το συζητάνε για 100 μέρες, αν είναι για ένα μάτσο πλοία πλούσιων εφοπλιστών, δεν χάνουν λεπτό να στείλουν φρεγάτες και βομβαρδιστικά.

Αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρχε διεθνή κατακραυγή για τον βομβαρδισμό της Υεμένης. Ναι, ακούστηκαν επικριτικά σχόλια, αλλά εντάξει, δεν έγινε και τίποτα.

Τώρα, φανταστείτε το εξής σενάριο. Φανταστείτε τι θα γινόταν, πολιτικά, διπλωματικά, και τι θα ακούγαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ στις οθόνες μας, αν η Κίνα μαζί με τη Ρωσία έφτιαχναν μια στρατιωτική συμμαχία με το Ιράν, το Λίβανο και τη Συρία και βομβάρδιζαν μια χώρα του ΝΑΤΟ, η οποία αποφάσιζε να εμποδίσει το εμπόριο σε μια από αυτές, με σκοπό να σταματήσει μια γενοκτονία.

Μην βιαστείτε. Παίξτε το λίγο στο μυαλό σας. Τι θα γινόταν;

Ακριβώς.

Από το μακρινό Αμστελόδαμο, με αγάπη,

Κώστας

Υ.Γ.1 Η νομική ομάδα της Ν. Αφρικής ετοιμάζει φακέλους και για τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την κατηγορία της στήριξης γενοκτονίας, τις οποίες έχει πρόθεση να καταθέσει στο Παγκόσμιο Δικαστήριο, ενώ η Ινδονησία ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει επίσης στο δικαστήριο εναντίον του Ισραήλ. Και άλλες χώρες από τον Παγκόσμιο Νότιο μπαίνουν στον χώρο της δίωξης της αποικιοκρατίας, και μάλιστα, μέσα στα ίδια τους τα δικαστήρια.

Υ.Γ.2 Είναι αφελές, νομίζω, να πιστεύει κανείς ότι μια ενδεχόμενη εκλογή του Τραμπ θα αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τη σφαγή στη Γάζα και τα σχέδια της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Η αμερικανική αυτοκρατορία συνεχίζει την πορεία της εδώ και δεκαετίες, ασχέτως με το ποιός κάθεται στο οβάλ γραφείο. Οι πόλεμοι που κάνει η αμερικανική αυτοκρατορία δεν συμβαίνουν επειδή ο τάδε ή ο δείνα είναι Πρόεδρος, αλλά επειδή έτσι συμφέρει την αμερικανική άρχουσα τάξη. Ο λόγος που ο Γενοκτόνος Τζο εμφανίζεται πιο πολεμοχαρής από τον Τραμπ, είναι θέμα σύμπτωσης και timing, όχι κάποια προσωπική διαφορά στην πολιτική. Το θέμα εδώ δεν είναι ποιός είναι Πρόεδρος, γιατί μόνο σε ψυχασθενή τέρατα δίνεται ποτέ η ευκαιρία να παίξουν τον ρόλο του Προέδρου της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Ένας υποψήφιος ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να διαπράξει την αδιάκοπη βία και καταπίεση της αμερικανικής στρατιωτικής μηχανής, και ο οποίος δεν προτίθεται να είναι έτοιμος να δολοφονήσει χιλιάδες αμάχους για να υποστηρίξει τα οικονομικά συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών, δεν φτάνει καν να γίνει υποψήφιος στο Δημοκρατικό ή το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Υ.Γ.3 Οι κτηνωδίες που βλέπουμε στις οθόνες μας θα συνεχίσουν όσο υπάρχει η Αυτοκρατορία. Οποία και αν είναι. Η ανθρωπότητα δεν πρόκεται να γνωρίσει την ειρήνη και την αδελφοσύνη, όχι επειδή δεν μπορεί, ή επειδή είναι ενάντια στην *ανθρώπινη φύση”, αλλά επειδή είναι αδύνατο να δημιουργήσεις έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο όταν ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται όμηρος μιας παγκόσμιας στρατιωτικής και οικονομικής υπερδύναμης, που επιβάλλει ένα σύστημα με την δύναμη των όπλων, απέναντι σε οποιαδήποτε χώρα αρνηθεί να υπακούσει στις προσταγές της.

Από: pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.