Κάτι δεν πήγε καθόλου καλά σε γνωστό εστιατόριο της Πάτρας – 13 καταγγελίες και Αυτόφωρο!

Άλλο να σου σερβίρουν κακό φαγητό και άλλο να καταγγέλλεις ότι το πλήρωσες με την υγεία σου.

Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει ιδιαίτερα σοβαρή την υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Πάτρα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεκατρείς άνθρωποι, που επέλεξαν γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης για να γευματίσουν το μεσημέρι της Τετάρτης (14/10), καταγγέλλουν ότι λίγη ώρα αργότερα παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Η κατάσταση, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, τους οδήγησε να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια, ακόμη και στο νοσοκομείο του Ρίου.

Και δεν έμειναν εκεί.

Προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία και να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, όπως μεταδίδει το thebest.gr.

Εδώ, όμως, υπάρχει ένα ζήτημα που ξεπερνά τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Στην Πάτρα, όπως και σε κάθε πόλη, η εστίαση είναι μια τεράστια αγορά. Με ανταγωνισμό, επενδύσεις, γεμάτα τραπέζια, διαφημίσεις και επιχειρηματίες που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη.

Όλα καλά μέχρι εδώ.

Μόνο που υπάρχει κάτι που προηγείται από τον τζίρο, τη βιτρίνα και τη φήμη ενός μαγαζιού.

Η ασφάλεια του πελάτη. Αδιαπραγμάτευτα.

Και επειδή δεν μας αρέσουν τα λαϊκά δικαστήρια, να είμαστε ξεκάθαροι. Η καταγγελία δεν αποτελεί απόδειξη ενοχής. Οι αρμόδιες αρχές και οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, μεταξύ αυτών και του ΕΦΕΤ, θα πρέπει να διαπιστώσουν τι πραγματικά συνέβη.

Αλλά ούτε μπορούμε να αντιμετωπίζουμε μια καταγγελία 13 ανθρώπων σαν να πρόκειται για μια απλή κακή κριτική στο διαδίκτυο.

Η εστίαση θέλει επαγγελματισμό, ελέγχους και ευθύνη. Όχι μόνο ωραία πιάτα για το Instagram.

Και το σημαντικότερο;

Να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη. Χωρίς κουκούλωμα, αλλά και χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν πριν μιλήσουν τα στοιχεία.

Γιατί ο πελάτης πληρώνει για να φάει. Όχι για να ρισκάρει την υγεία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ