Η ανακύκλωση υποτίθεται πως είναι μέρος της λύσης για μια πόλη που παλεύει καθημερινά με τα σκουπίδια. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, φαίνεται πως ακόμη και τα αυτονόητα χρειάζονται εξώδικα για να λειτουργήσουν.
Ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στην εταιρεία που έχει την ευθύνη για τα γνωστά «σπιτάκια» ανακύκλωσης, τα οποία, όπως καταγγέλλει, είτε υπολειτουργούν είτε παραμένουν κλειστά.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν και εργαζόμενοι που περιμένουν να πληρωθούν.
Η δημοτική αρχή έστειλε εξώδικο, απαιτώντας από την εταιρεία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στο προσωπικό.
Γιατί καλές οι πράσινες εξαγγελίες, οι φωτογραφίες και τα μεγάλα λόγια περί ανακύκλωσης, αλλά όταν οι εγκαταστάσεις δεν λειτουργούν και οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι, η πραγματικότητα χαλάει το αφήγημα.
Τώρα, το ζητούμενο δεν είναι απλώς να απαντήσει η εταιρεία στο εξώδικο. Είναι να λειτουργήσουν επιτέλους τα σπιτάκια όπως πρέπει.
Γιατί η Θεσσαλονίκη δεν έχει ανάγκη από άλλη μία ωραία ιδέα στα χαρτιά. Έχει ανάγκη από αποτελέσματα στην πράξη.
TSIPAS BLOG – ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

