Τζίγγερ: «Στηρίξτε τον Αλαφούζο – Η Θύρα 13 είναι η ψυχή του Παναθηναϊκού»

Σε μία από τις σπανιότατες δημόσιες παρεμβάσεις του τα τελευταία χρόνια, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης άνοιξε την καρδιά του στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του ALPHA, στο μεγάλο αφιέρωμα για τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε για τις ένδοξες αλλά και δύσκολες στιγμές της δικής του εποχής, θυμήθηκε το νταμπλ του 2004, το χαμένο πρωτάθλημα του 2005, την πολυμετοχικότητα του 2008, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας ενόψει της νέας εποχής στον Βοτανικό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο «Τζίγγερ» δεν έκρυψε ποτέ τη συναισθηματική του σύνδεση με τη Λεωφόρο. Όπως αποκάλυψε, πήγαινε στο ιστορικό γήπεδο από παιδί μαζί με τον πατέρα του και θεωρεί πως η επιστροφή του Παναθηναϊκού εκεί το 2000 αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της διοίκησής του.

«Μια ομάδα πρέπει να έχει δυνατή έδρα. Ποτέ δεν μου άρεσε το ΟΑΚΑ. Η Λεωφόρος είναι πραγματικό ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ο αντίπαλος μπαίνει και νιώθει δέος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάκτηση του νταμπλ το 2004, υπογραμμίζοντας πως εκείνη η ομάδα πέτυχε κόντρα σε αμφισβητήσεις, αποχές οργανωμένων και δύσκολο κλίμα.

«Στη φιέστα κατάλαβα ότι στις χαρές είναι όλοι μαζί, ενώ στις λύπες πολύ λίγοι», σημείωσε, εξηγώντας πως προτίμησε να παρακολουθήσει τους πανηγυρισμούς σαν απλός φίλαθλος και όχι ως πρωταγωνιστής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όσα είπε για τη σχέση του με τους οργανωμένους οπαδούς και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν την περίοδο της διοίκησής του.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η επιστροφή συγκεκριμένων οργανωμένων ομάδων στις εξέδρες συνοδεύτηκε από επεισόδια και τιμωρίες που τελικά κόστισαν αγωνιστικά στον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε πως καμία ομάδα δεν μπορεί να πετύχει όταν βρίσκεται απέναντι στον ίδιο της τον κόσμο.

Αναφερόμενος στο πρωτάθλημα του 2008, άφησε σαφείς αιχμές για το κλίμα αμφισβήτησης που δημιουργήθηκε εκείνη την περίοδο, λέγοντας πως μια ομάδα που είχε δεχθεί μόλις οκτώ γκολ σε 25 αγωνιστικές, κατέρρευσε όταν το «βουητό» της εξέδρας μετατράπηκε σε αποδοκιμασίες.

«Αν ο κόσμος δεν είναι ενωμένος, ακόμη και η καλύτερη ομάδα του κόσμου δεν μπορεί να κατακτήσει τίτλους», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει.

Η πιο ηχηρή όμως τοποθέτησή του αφορούσε τον σημερινό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποκάλυψε πως το 2012 είχε προειδοποιήσει τον Αλαφούζο ότι η ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση, ωστόσο αναγνώρισε δημόσια ότι κατάφερε να βγάλει την ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.

«Πρέπει όλοι να τον στηρίζουμε ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων», τόνισε, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση σε μια περίοδο όπου η διοίκηση δέχεται έντονη κριτική από μερίδα των φιλάθλων.

Όσο για το μεγάλο έργο του Βοτανικού, ο «Τζίγγερ» δήλωσε πως αποτελεί ιστορική ευκαιρία για τον σύλλογο να αποκτήσει σύγχρονο σπίτι, διατύπωσε όμως και μια προσωπική του επιθυμία.

Να μη χαθεί ολοκληρωτικά η ιστορία της Λεωφόρου.

«Θα κρατούσα τη Θύρα 13. Είναι η ψυχή του Παναθηναϊκού. Αν γκρεμιστεί η 13, ουσιαστικά πεθαίνει η 13», ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας να διατηρηθεί ως μνημείο της ιστορίας του συλλόγου αλλά και της Αθήνας.

Ένα μήνυμα νοσταλγίας, ενότητας και συνέχειας από έναν άνθρωπο που, είτε τον αγαπούν είτε τον επικρίνουν οι φίλαθλοι, παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ