Σε μια πολιτική εποχή όπου οι καρέκλες κρατιούνται με κάθε κόστος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε κάτι που σπάνια βλέπουμε.
Μετά τη διαγραφή του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, ο Αρκάς πολιτικός δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο της ανεξαρτητοποίησης ή των πολιτικών παιχνιδιών.
Έκανε το αντίθετο.
Ανακοίνωσε ότι παραδίδει τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα πολιτικής συνέπειας.
«Οι βουλευτές υπηρετούν τον λαό και την παράταξη με την οποία εξελέγησαν», φέρεται να είπε στους συνεργάτες του, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν σκοπεύει να πάει σε κανένα άλλο κόμμα.
Και ίσως η πιο δυνατή του φράση να ήταν η εξής:
«Δεν θα πάω σε κανένα κόμμα. Επιστρέφω στην κανονικότητα της ζωής μου».
Σε μια περίοδο που η πολιτική συχνά κατηγορείται για κυνισμό, η στάση του Κωνσταντινόπουλου δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη πολιτικοί που επιλέγουν την αξιοπρέπεια αντί για την καρέκλα.
Με 20 χρόνια πορείας στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στα δύσκολα «πέτρινα» χρόνια του κόμματος, ο ίδιος αποχωρεί χωρίς να ανοίξει πόλεμο, αλλά με καθαρή θέση και προσωπικό ήθος.
Και αυτό, για πολλούς, λέει περισσότερα από οποιαδήποτε πολιτική δήλωση.
Γιατί τελικά, η πολιτική δεν είναι μόνο παιχνίδι ισορροπιών — είναι και θέμα χαρακτήρα.

