Panik-ος στην πιάτσα: Το «χρυσό» deal του Αρσενάκου, η Yellow Cake και το παραμύθι των εκατομμυρίων που έγινε πραγματικότητα!

Ακούστε να σας πω πώς παίζεται το παιχνίδι το αληθινό, το επιχειρηματικό, αυτό που δεν το μαθαίνεις στα θρανία, αλλά στο πεζοδρόμιο και στις μεγάλες αποφάσεις. Γιατί εδώ δεν μιλάμε απλά για μουσική, μιλάμε για «στρατηγική σκάκι».

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων, αλλά όσοι ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις κουρτίνες, την περίμεναν. Η Panik Records, το «παιδί» του Γιώργου Αρσενάκου και του Πάρη Κασιδόκωστα, έδωσε τα χέρια με την πολυεθνική “Yellow Cake”. Τι πούλησε; Τον κατάλογο-φωτιά της δεκαετίας 2011-2021.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στην πιάτσα ψιθυρίζουν για 10 εκατομμύρια ευρώ. Εγώ, επειδή ξέρω τι εστί «χρήμα» και πώς μετριέται, κρατάω μικρό καλάθι για το ακριβές νούμερο, αλλά η ουσία δεν αλλάζει: Το deal είναι μυθικό.

Πάρτε το χαμπάρι. Ο Αρσενάκος πήρε μια εταιρεία που ξεκίνησε με 20 χιλιάρικα κεφάλαιο –δέκα αυτός και δέκα ο Πάρης– και την μετέτρεψε σε αυτοκρατορία που αγοράζουν οι ξένοι «με τα πανέρια». Αυτό είναι επιτυχία, κύριοι. Από το μηδέν στην κορυφή, εκεί που ο αέρας είναι λίγος και οι παίκτες ελάχιστοι.

Και επειδή άρχισαν να τρέμουν τα φυλλοκάρδια των καλλιτεχνών για τα δικαιώματα και τα ποσοστά… χαλαρώστε. Η Yellow Cake δεν αγόρασε μόνο το «μέλι», αγόρασε και την «κυψέλη». Μαζί με τα τραγούδια, πήρε και τις υποχρεώσεις. Είτε σε πληρώνει η Panik, είτε η Yellow Cake, είτε ο ίδιος ο Έλον Μασκ, το ποσοστό σου στην τσέπη θα μπει. Τελεία και παύλα.

Το ζουμί είναι αλλού: Τα εκατομμύρια που μπαίνουν στα ταμεία θα πέσουν πάλι στο γήπεδο. Επενδύσεις, νέες δουλειές, μεγαλύτερα projects. Ο Πάρης και η Μαριάννα Λάτση δεν πάνε πουθενά. Είναι εδώ, πιο δυνατοί από ποτέ, και το παιχνίδι μόλις άρχισε.

Όλα τα άλλα είναι για να έχουν να λένε οι καφενόβιοι της βιομηχανίας. Η Panik απέδειξε ότι ξέρει να πουλάει ακριβά, γιατί έχτισε κάτι που αξίζει ακριβά.

Tsipas… και συνεχίζουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ