Η μοναξιά του Σπ. Λάτση – Γιατί οι επενδυτές κατεβαίνουν από το τρένο της Lamda Development

Η «κατάρα» ξεκίνησε με την αποχώρηση των δύο μεγάλων διεθνών επενδυτικών ομίλων από την Κίνα και το Κατάρ, οι οποίοι υποτίθεται ότι έδιναν διεθνή διάσταση στο εγχείρημα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στην κοινοπραξία, αλλά έφυγαν προτού καν ξεκινήσει το έργο.

Ακολούθησε η αποχώρηση της Μαριάννας Λάτση από την κοινοπραξία και έρχεται τώρα η πλήρης έξοδος του επιχειρηματικού ομίλου του Πάνου Γερμανού και της οικογένειας Κάτσου από τη συμμετοχή τους στην εταιρεία που έχει το Ellinikon.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μετά από οκτώ χρόνια συμμετοχής στη Lamda Development, η Voxcove Holdings, το κοινό επενδυτικό όχημα του Ομίλου Olympia (Πάνος Γερμανός) και της VNK Capital (των Νέλης και Βασίλης Κάτσου, της εταιρείας Pharmaten) ολοκλήρωσε χθες την πλήρη αποχώρησή της από το έργο του Ελληνικού, εισπράττοντας συνολικά 112,5 εκατομμύρια ευρώ. Η πώληση αφορούσε το υπόλοιπο 6,74% που είχε μείνει στην Voxcove έναντι 73,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη δεύτερη πώληση μετά από εκείνη του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν οι δύο Έλληνες επενδυτές είχαν μειώσει το αρχικό τους ποσοστό από 12,83% έναντι 39,2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ