34 εκ. δολ. αποζημίωση στον Μαρινάκη

Η ναυτιλιακή Diamond S Shipping θα πληρώσει 34 εκατ. δολάρια στην Capital ­Maritime & Trading του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την εξαγορά της πρώτης από την International Seaways.

Ειδικότερα, η Diamond S Shipping, θα πραγματοποιήσει την πληρωμή προκειμένου να τερματίσει πρόωρα τις συμφωνίες διαχείρισης που είχε συνάψει με την Capital Maritime, και αφορά στα 25 δεξαμενόπλοια που θα μεταφερθούν στην International Seaways κατά τη συγχώνευση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, η τότε ιδιωτική εταιρεία Diamond S Shipping, συμφερόντων του πρώην υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross, είχε συγχωνευθεί με την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης Capital Product Partners, η οποία συμμετείχε στο κοινό στόλο με 25 τάνκερ. Παράλληλα, η ναυτιλιακή του Βαγγέλη Μαρινάκη συμφώνησε τότε να αναλάβει για πέντε χρόνια την εμπορική και τεχνική διαχείριση των συγκεκριμένων πλοίων, μέσω της άλλης εταιρείας του εφοπλιστή, της Capital Ship Management.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, η διαχείριση των 25 τάνκερ από την ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή θα συνεχίζονταν ακόμη και αν τα τάνκερ πωλούνταν, αλλιώς η Diamond S θα ήταν υποχρεωμένη να της καταβάλλει τέλη για την πρόωρη λήξη της συμφωνίας. Το συνολικό ποσό που θα πληρώσει, σύμφωνα με τα ενημερωτικά έγγραφα που υπέβαλε η Diamond S στην SEC, ανέρχεται σε 34 εκατ. δολάρια.

πηγή: Mononews

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.