1965 Πλατεία Βασιλεώς Γεωργίου Α’, μια σκηνή στο κέντρο της πόλης, ένα μεσημέρι Κυριακής

1965 Πλατεία Βασιλεώς Γεωργίου Α', μια σκηνή στο κέντρο της πόλης, ένα μεσημέρι Κυριακής

Στα αριστερά ο φαρμακοποιός Θεοδωρόπουλος που είχε το φαρμακείο του Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου εκεί που τώρα είναι το Zara, στα δεξιά ο έμπορος Χαραλαμπόπουλος που είχε το κατάστημα Χαραλαμπόπουλος Χαροκόπος με φερμουάρ, κουμπιά και είδη μοδιστρικής απέναντι από την Μητρόπολη. Πίσω δεξιά διακρίνεται η ταμπέλα του Ράδιο Ρήγας πρωτοποριακού για την εποχή του ημιυπόγειου καταστήματος επιδιορθώσεων του ραδιοηλεκτρολόγου Γεωργίου Α. Ρήγα.

Στο φόντο το περίφημο για την εποχή του καφενείο του Γκιαούρη(φαίνονται στο πλάνο τα δύο τελευταία γράμματα της ταμπέλας) που βρισκόταν εκεί που είναι τώρα το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στο κέντρο με το καρό κοστούμι ο γνωστός έμπορος του κέντρου της Πάτρας Παναγιώτης Ζωγράφος. Ξεκίνησε το 1954 σαν υπάλληλος από το κατάστημα υφασμάτων χονδρικής Οικονομίδη, υποκατάστημα του κεντρικού που βρισκόταν στην Αθήνα στην οδό Καλαμιώτου κοντά στην Πλατεία Καπνικαρέα. Το 1956 εργάστηκε στο κατάστημα υφασμάτων Αγγελόπουλος Τσατίρης(πρώην Διαμαντής) επί της Αγίου Νικολάου περίπου στο μέσον της αριστερής μεριάς μεταξύ Κορίνθου και Μαιζώνος και από το 1959-1968 στο κατάστημα Τοξαβίδης στην Μαιζώνος.

Το 1968 άνοιξε το δικό του κατάστημα υφασμάτων ELLE στην οδό Μαιζώνος 119 δίπλα από την Ευαγγελίστρια με τον Παναγιώτη Λάγαρη ο οποίος αργότερα αποχώρησε.

Το 1999, λόγω ιδιόχρησης, μετακόμισε το μαγαζί στην οδό Κορίνθου δίπλα από τα φροντιστήρια Λούντζη μέχρι το 2012 οπότε και έκλεισε το κατάστημα.

Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του Παναγιώτη Ζωγράφου.

-από το facebook του Ανδρέα Ανδριόπουλου, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων Πάτρας.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.