Στο 13 ο Σύριζα σήμερα…

Σήμερα αύριο θα βγουν στον αέρα τα γκάλοπ και θα δείχνουν τον Σύριζα στο 13%. Ποια είναι η γνώμη σου; Να σου πω. Γιατί να μη σου πω.

Τεράστιο ποσοστό το 13 τα εκατό για ένα κόμμα διαλυμένο. Για μια ταμπέλα κόμματος που είναι άγνωστο αν έχει μέλλον. Αν στις προσεχείς εκλογές, το 2027 ή και ενωρίτερα θα μπει στη Βουλή.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Όταν λέμε τεράστιο ποσοστό το 13% εννοούμε ότι η κομματική δύναμη ενός κόμματος στην κάλπη δεν διαφοροποιείται συνταρακτικά. Δεν ανεβαίνει ή κατεβαίνει με άλματα. Ποτέ αυτό. Ο σύριζα από το συν 30 δεν βρέθηκε με τη μία στα ίδια τα γνωστά του επίπεδα του 3-5%. Όχι, βέβαια. Η καθοδική του πορεία ήταν πρώτα στο 20 και μετά στο 17 τα εκατό. Σήμερα το κοντέρ γράφει 13, αλλά η δυναμική της κατηφόρας του θα το στείλει κι άλλο πίσω. Όπως και να ΄χει το 13% σήμερα σύμφωνα με τα γκάλοπ δεν εκφράζει το αληθινό του κομματικό μερίδιο σήμερα, που πρέπει να είναι σε μονοψήφιο αριθμό.

Γιατί κατεβαίνει σιγά- σιγά ένα κόμμα που κατρακυλά συνεχώς. Επειδή οι ψηφοφόροι του ναι μεν δεν θέλουν να το ξαναψηφίσουν, αλλά ακόμα είναι αβέβαιοι που να το ρίξουν.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.