Σαν σήμερα, πριν από δέκα ακριβώς χρόνια, η Ελλάδα «πάγωσε» στο άκουσμα της είδησης ότι ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Σήμερα, 18 Φεβρουαρίου 2026, η μνήμη του παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ, με φίλους, συγγενείς και θαυμαστές να τιμούν το «λαϊκό παιδί» που κατάφερε να γίνει μουσικό φαινόμενο μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
«10 χρόνια χωρίς εσένα αδερφέ μου»
Μέσα στο κλίμα συγκίνησης της ημέρας, ξεχωρίζει η ανάρτηση του Μιχάλη Σφακιωτάκη, ο οποίος επέλεξε να τιμήσει τον φίλο του από το ONAR Lounge CAFE στις Κάτω Γούβες. Η επιλογή του χώρου φέρει βαρύ συναισθηματικό φορτίο, καθώς ο Παντελίδης είχε περάσει από το ONAR, αφήνοντας πίσω του ανεξίτηλες αναμνήσεις από την εποχή που τα τραγούδια του άρχισαν να κατακτούν τις καρδιές του κόσμου.
«10 χρόνια χωρίς εσένα αδερφέ μου… 18-2-2016 / 18-2-2026», έγραψε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως για τους ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά, ο Παντελής δεν έφυγε ποτέ.
Ένα Φαινόμενο που δεν Σβήνει
Η δέκατη επέτειος από τον θάνατό του συνοδεύεται από πλήθος αφιερωμάτων. Η μητέρα του, Αθηνά, προχώρησε επίσης σε μια σπαρακτική ανάρτηση γράφοντας «Εγώ είμαι εδώ και περιμένω να γυρίσεις», ενώ ο αδερφός του, Κωνσταντίνος Παντελίδης, εξέφρασε το δικό του δημόσιο «ευχαριστώ» για την αγάπη του κόσμου που παραμένει αμείωτη.
Το ONAR Lounge CAFE, ένας χώρος άρρηκτα συνδεδεμένος με τη διασκέδαση και τις ζωντανές εμφανίσεις, παραμένει ένα από τα σημεία αναφοράς για όσους θέλουν να θυμηθούν τον αυθορμητισμό και τη ζεστασιά του καλλιτέχνη.
Δέκα χρόνια μετά, ο Παντελής Παντελίδης συνεχίζει να τραγουδά μέσα από τις φωνές των θαυμαστών του, αποδεικνύοντας ότι η αυθεντικότητα είναι η μόνη που αντέχει στον χρόνο.

