“Δεξιές μουρμούρες” στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Προσωποκεντρικές επιλογές , Ρουβίκωνας, Πορτοσάλτε και τράπεζες

"Δεξιές μουρμούρες" στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Προσωποκεντρικές επιλογές , Ρουβίκωνας, Πορτοσάλτε και τράπεζες

Άρχισαν οι… πρώτοι ψίθυροι με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από τους καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθαρά επιλογή Μητσοτάκη. Με 3 Υπουργούς και 23 Υφυπουργούς εξωκοινοβουλευτικούς, το σχήμα είναι άκρως προσωποκεντρικό. Δεν είναι επιλογή κόμματος, αλλά επιλογή προσώπων του Προέδρου. Αυτό είναι που συζητιέται από στελέχη παλιά και εκλεγμένα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tsipasblog.gr, εντύπωση προκάλεσε και η επιλογή του νέου Πρωθυπουργού να ορίσει δύο αναπληρωτές υπουργούς, παρόλο που αδυνατούσε να αντιληφθεί το συγκεκριμένο αξίωμα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για την επιβεβαίωση των παραπάνω, οι κακές γλώσσες λένε: Ότι αν δεν πετύχει το σχέδιο Μητσοτακη και αν δεν κάνει σύντομα όσα λέει, θα φύγει νύχτα …. Διότι δεν θα έχει στηρίγματα εσωτερικά στο κόμμα.

Την ίδια ώρα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το TsipasBlog, ο Κυριάκος Μητοτάκης έχει έρθει ήδη σε επαφή με Ρουβίκωνα για να μην υπάρχουν εντάσεις.

Ωστόσο, ουδείς αμφιβάλει ότι ο Τσιπρας κέρδισε μόνος του τις 8,5 μονάδες μέσα σ ένα μήνα. Και γενικότερα αναγνωρίζουν ότι είναι ισχυρός. Και ότι είναι ο κερδισμένος από τις εκλογές. Και μάλιστα προσωποκεντρικά.

Τώρα, στο όνομα που ακούγεται έντονα τελευταία, του Άρη Πορτοσάλτε, για να αναλάβει πολύ υψηλή θέση στην ΕΡΤ, είναι βεβαίως απόφαση του δημοσιογράφου αν θα αποφασίσει να εγκαταλείψει τον ΣΚΑΪ, στον οποίο βρίσκεται πολλά χρόνια.

Πάντως, η εκτίμηση μου είναι πως καμία τέτοια πρόταση δεν θα γίνει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τον φίλα προσκείμενο δημοσιογράφο. Είναι σαν να δέχεται τη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα και τώρα που ξεκίνησε η “γαλάζια” θητεία στα ηνία της χώρας, τον ξεχρεώνει.

Αν, από την άλλη, το κάνει, θα είναι λάθος βήμα επικοινωνιακό σε μια νέα κυβέρνηση, που λέει ότι εννοεί και ότι είναι ο πρωθυπουργός όλων. Ακόμη και αυτών που δεν τον ψήφισαν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με τον πληροφοριοδότη μου, το μεγάλο λάθος, με το καλημέρα, θα είναι αν δώσει τα 37 δις € στις τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη ανάγνωση, από τη δική τους οπτική γωνία, είναι ότι η σύνθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι «τολμηρή» πολιτικά και χρειάζεται χρόνο για να δείξει το έργο της.

Θα δείξει άμεσα αν θα πετύχει.

Αυτά και… επανερχόμαστε δριμύτεροι! 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.