3 πράγματα που θέλουμε από τον Σάκη

Τα 3 πράγματα που θέλουμε από τον Καλογερόπουλο

Η ιστορία έχει εξελιχθεί σε εν ενεργεία ηφαίστειο, που κανείς δεν ξέρει πότε και πώς θα εκραγεί. Αναφέρομαι στην χωρίς όρια άγρια κόντρα που ξεκίνησε μεταξύ πρώην και νυν “αφεντικού” της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ένα σωρό πράγματα, πράγματα σοβαρά και βαριά, αμολάει καθημερινά ο ένας για τον άλλον. Μάλιστα, με επίσημες γραπτές ανακοινώσεις.

Εσύ, εγώ, ο καθένας μας δεν μπορεί να ξέρει το παρασκήνιο των σχέσεων, ούτε και ποτέ γνωρίστηκαν. Χρειάστηκε να τσακωθούν οι δυο πλευρές, Δρόσος και Καλογερόπουλος, για να βγουν τα ..καλάσνικοφ έξω.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τι, δηλαδή, λέει η κάθε πλευρά ;

Το θέμα είναι λεπτό, έχει ήδη πάρει την οδό της δικαιοσύνης, γι αυτό δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Απλά, θα περιοριστώ στο αύριο, που σίγουρα θα ναι μια άλλη μέρα.

Με αφορμή, λοιπόν, την διοικητική εμπλοκή του ομογενή Σάκη Καλογερόπουλου στην Παναχαΐκή, στα όρθια και στα πεταχτά, ένα πρόχειρο σεμινάριο-Τα ίδια είχα πει και στον Δρόσο, όταν πρωτοανέλαβε.

Τι είναι αυτό που περιμένει από τον πρόεδρο μιας ΠΑΕ το ποδόσφαιρο. Κι όταν λέμε “ποδόσφαιρο” εννοούμε τον κόσμο του ποδοσφαίρου, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, ατζέντηδες, δημοσιογράφους,και τους ερασιτέχνες οπαδούς, δηλαδή τους ποδοσφαιρόφιλους.

Τρία πράγματα έχει να δουλέψει ο πρόεδρος της ομάδας. Τσίπας μιλάει.

Το πρώτο είναι να φτιάξει ομάδα. Ξεκινώ από το πιο δύσκολο. Θεός γίνεται στους αιώνες ο πρόεδρος και το όνομά του μένει παντοτινό αν τα καταφέρει η ομάδα να παίξει μπαλάρα. Να την παραδέχονται και οι αντίπαλοι.Πώς αλλιώς να το πω, ρε. Να βλέπεις την ομάδα και την χαίρεσαι πάνω στο χορταράκι. Έτσι, μόνο έτσι το αφεντικό δικαιώνει την εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο. Το να βρίζει τη διαιτησία, το κατεστημένο, τον άλλονα πρόεδρο, αυτό δεν θα του δώσει ποτέ θρόνο να καθίσει και στέμμα να φορέσει.

Το δεύτερο είναι η σακούλα. Το ταμείο. Ο μεγαλομέτοχος μη ξεπατώσει οικονομικά την ομάδα. Μην την υπερχρεώσει. Τη φυλακή μπορεί να τη γλυτώσει διότι κυκλοφορεί στη «Κολομβία των Βαλκανίων», όμως δεν θα αποφύγει τους ψιθύρους και τις «φήμες» μέχρι να ‘ρθει η ώρα να τον θάψουν.

Το τρίτο είναι να είσαι καλός «συνομιλητής» με την εξέδρα. Με τους φιλάθλους της ομάδας. Να πιάσει το σφυγμό τους.

-Στη φώτο, ο Σάκης Καλογερόπουλος, από τη συνάντηση που είχε, πριν λίγο καιρό, στην Ισπανία με τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και πρεσβευτή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ρομπέρτο Κάρλος

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.