Στις εκλογές κατεβαίνει και η… ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Στις εκλογές κατεβαίνει και η ...ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Κόμμα σημαίνει οργάνωση. Πρώτα αυτό και μετά όλα τα άλλα τα παραμυθένια. Έχουμε αρχές, αξίες, πρόγραμμα, συνέπεια, εργατικότητα και πίστη ατελείωτη στις ιδέες μας. Όλα αυτά είναι για τα σκουπίδια, αν απουσιάζει η οργάνωση.

Και οργάνωση σημαίνει στελέχη. Δεν είναι κόμμα επειδή κάποιοι μαλάκες το ψηφίζουν. Κόμμα είναι όταν έχει να παρουσιάσει μια άλφα λίστα οργανωμένων μελών, στελεχών, με μια βήτα πολιτική δράση, ενός γάμα χρονικού διαστήματος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τι γίνεται παραμονές των εκλογών; Μια ζωή τα ίδια. Τα καφενεία και τα ουζερί που παριστάνουν τα κόμματα κατεβάζουν και υποψήφιους βουλευτές και ευρωβουλευτές που μέχρι χθες δεν τους ήξεραν. Δεν είχαν καμία επαφή μαζί τους.

Άτομα που μέχρι χθες δεν γνώριζαν ούτε τη διεύθυνση των γραφείων του άλφα κόμματος, το οποίο δεν είχαν ψηφίσει ούτε μία φορά στο παρελθόν, … στρατεύονται, λέει, για να… υπηρετήσουν τον λαό. Μιλάμε για κοροϊδιλίκια. Με τις ευλογίες και τη συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Γιατί αυτοί οι… περαστικοί του κόμματος θα ψηφιστούν, μέχρι και θα εκλεγούν. Από ποιους; Τους ψηφοφόρους. Τους μεγάλους ενόχους γιατί τα κόμματα, οοοοόλα τα κόμματα, μοιάζουν με… ΠΑΕ των γηπέδων.

Τι κάνει η κάθε ΠΑΕ; Κάνει συμβόλαια με ποδοσφαιριστή τον οποίον μέχρι χθες δεν ήξερε. Και μετά τη λήξη του συμβολαίου οι δρόμοι τους χωρίζουν.

Μερικές σκέψεις με αφορμή την είδηση της στήριξης του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου στο Δήμο Πατρέων, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, από την συντακτική ομάδα της σελίδας που υπάρχει στο facebook με το όνομα “Σύνδεσμος Φιλάθλων Παναχαΐκής”

Διαβάστε περισσότερα στο patragossip

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.