Ποια είναι αυτή η Αφροδίτη Μάνου;

Και γιατί έχει γνώμη και άποψη; Θα μου πεις όλοι έχουν γνώμη και άποψη- η Αφροδίτη Μάνου δεν θα έχει!!!!! Ξαφνικά λοιπόν, μέσα σε όλα μας τα προβλήματα και τις σκοτούρες, μας προέκυψε και η Αφροδίτη Μάνου, να γκαρίζει, να βρίζει, να επικαλείται Θεούς και ποιητές, να προσβάλει και να καμαρώνει αγενέστατα – όχι για τις πράξεις της – αλλά για τα λεγόμενα της.

Ποια είναι αυτή η Αφροδίτη Μάνου που οι καινούργιοι την έμαθαν από τις εξέχουσες συνεργασίες της με το δίδυμο Ρέππας – Παπαθανασίου και από τους Ονειράμα;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αν μπείτε στην Wikipedia, το μόνο που έχουν να πουν γι΄ αυτήν είναι: «Η Αφροδίτη Μάνου είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και συνθέτιδα. Αδερφή της ήταν η Μαρία Δημητριάδη. Γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου του 1953. Το πραγματικό της όνομα είναι Αγλαϊα Δημητριάδη.»

Αυτά έχουν να πουν τα επίσημα στοιχεία και αυτό το… «αδελφή της ήταν η Μαρία Δημητριάδη», θα την στοιχειώνει σε όλη της την ζωή. Γιατί, σε όλη της την ζωή έζησε στην καλλιτεχνική σκιά της Μαρίας. Όλοι θαύμαζαν την Μαρία σαν τραγουδίστρια και σαν καλλιτέχνιδα ενώ η Αγλαϊα, ή Αφροδίτη – γνωστή και ως Μπουμπού – ήταν το γκομενάκι της παρέας, η αδελφή της Μαρίας!

Αγλαϊα Δημητριάδη, Αφροδίτη Μάνου ή Μπουμπού, το ίδιο και το αυτό!

Έλα όμως που το γκομενάκι (που τότε δεν είχε αφήσει τίποτα όρθιο – και μην ανοίξω το στόμα μου και γράψω ποιον γνωστό μεγάλο καλλιτέχνη κόντεψε να τον χωρίσει απο την γυναίκα του και να τους χαλάσει την οικογένεια), ήθελε να γίνει τραγουδίστρια και καλλιτέχνης! Κι΄ άρχισε να την «χώνεται». Όλη την δεκαετία του ΄70 την πέρασε σαν φωνητικατζού, σαν συμπλήρωμα, ή σαν «δεκανίκι» των πρώτων ονομάτων. Μετά άρχισε την “μεγάλη” της καριέρα.. αλλά τότε εμείς αηδιασμένοι από την εγχώρια μουσική σκηνή, είχαμε στραφεί στο Βρετανικό new wave και ακούγαμε Blondie, Cure, Smiths, Eurythmics, Clash, Style Council, Tears for Fears, Depeche Mode, Stranglers και Police. Έτσι χάσαμε ρε γμτ την μεγάλη προσφορά της Μπουμπούς στην Ελληνική μουσική.

Εθνικίστρια και Μακεδονομάχος

Σήμερα, στα 68 της, η μεγάλη αριστερή persona της Μπουμπούς, έχει μεταλλαχθεί. Μπήκε στο μπλέντερ μαζί με αγωνιστές, ποιητές και καλλιτέχνες και έγινε εθνικίστρια και Μακεδονομάχος. Μια θλιβερή ηλικιωμένη γυναίκα που προσπαθεί να βρεθεί στην επικαιρότητα, εκτοξεύοντας προσβολές και αγένεια. Τα πιο πρόσφατα “θύματα” της – απ’ όσο θυμάμαι – ήταν ο Θέμης Καραμουρατίδης και η Έλενα Ακρίτα.

Ξέρεις τι είναι να είσαι μια ζωή μέτρια;

-nikosonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.