Nαι, χωράει δύο ομάδες η Πάτρα

Ο Απόλλων Πατρών είναι το βαρύ όνομα της πόλης που δεν έχει τον μεγάλο χρηματοδότη αλλά έχει τον κόσμο και άρα εύκολα θα μαζέψει χορηγίες για να είναι αυτάρκης και οικονομικά υγιής.

Ο ιστορικός Απόλλων Πατρών επιστρέφει εκεί που ανήκει ,δηλαδή στα μεγάλα σαλόνια και την Α1. Μιλάμε για τον πιο ιστορικό μπασκετικό σύλλογο της πόλης και με πολύ κόσμο στο πλευρό του ακόμα και στις …χαλεπές του μέρες. Μάλιστα το καμάρι της Πάτρας επέστρεψε με μια πολύ μεγάλη νίκη. Νίκησε με ανατροπή στο τέλος και κάλυψε και το πολυπόθητο -3 ,τον Ολυμπιακό! Έστω την αναπτυξιακή ομάδα των “ερυθρολεύκων” αλλά δεν παύει να είναι ένα μεγάλο όνομα που στόχο έχει την άνοδο και στον “τελικό” αυτό της Α 2 πλέον η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να πάρει το δεύτερο εισιτήριο από τα πλέι οφς των θέσεων 2-5. Ο Απόλλωνας αντίθετα πήρε το απευθείας εισιτήριο και ήδη το βράδυ -όπως μαθαίνω-θα βρει την ομάδα και σίγουρα τον πρωτομάστορα Νίκο Βετούλα στο επίσης ιστορικό και κορυφαίο ρεστοράν -κλαμπ της πόλης το “Ρόδον” του Γιώργο Κολλιόπουλου (αδελφική σχέση με Βετούλα)για τα επινίκια!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Απόλλωνας χωρίς τα πολλά χρήματα ξεκίνησε με στόχο να φτιάξει κάτι καλό και όπου βγει. Άλλωστε η ομάδα τα τελευταία χρόνια βολόδερνε στην Α 2 και με ανησυχία για την επόμενη μέρα έχοντας χρέη από παλιά και μια νεανική ομάδα που πήγε καλά στην περσινή σεζόν της πανδημίας που δεν τελείωσε ποτέ. Με την ομάδα να διοικείται ουσιαστικά από τον έμπειρο παλιό πρόεδρο Φίλιππο Καμίση και τον Ερασιτέχνη και να τα βγάζει δύσκολα. Πάντως συμμαζεύτηκε και έτσι φέτος με την είσοδο ως ένα βαθμό και του Μαρλαφέκα της “Λουξ” έφερε τον παλιό της μεγάλο άσο Νίκο Βετούλα στο πάγκο και χωρίς το μεγάλο μπάτζετ είπε “πάμε να το παλέψουμε” για την άνοδο. Γιατι μπορεί να αύξησε το μπάτζετ ο Απόλλωνας αλλά όχι σε βαθμό τέτοιο που να ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες. Όμως η βαριά φανέλα και η παρουσία του Βετούλα στο πάγκο έφτιαξαν ένα πολύ σκληρό και ομοιογενές σύνολο με πολύ πάθος και άμυνα και δίκαια έφτασε στην άνοδο και την μεγάλη επιστροφή μετά από το 2017. Και το ιστορική επιστροφή πάει επειδή μιλάμε για την ιστορική ομάδα της Πάτρας αλλά και επειδή δεν ξεκίνησε με ένα ακριβό και δυνατό ρόστερ.

Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά τους πανηγυρισμούς και με τον κόσμο που κουβαλά η ομάδα(ενδεικτικό ότι 1000 άτομα περίμεναν έξω από το κλειστό για να αποθεώσουν τους παίκτες και τον Βετούλα). Καταρχάς αναβαθμίζεται το γήπεδο, το ιδιόκτητο-σημαντικό αυτό-γήπεδο της Περιβόλας καθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Η ομάδα έχει σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 400χιλ χρέη να ρυθμίσει για να παίξει στην Α 1 και να παρουσιάσει και ένα οικονομικό πρότζεκτ βιωσιμότητας. Θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα έχει πρόβλημα καθώς είναι …γωνία μαγαζί, θα έχει αυξημένα έσοδα από το στοίχημα όπως ολες οι ομάδες πια και θα ενεργοποιηθούν οι παλιοί χορηγοί. Ήδη σύμφωνα με τον παλιό κορυφαίο ρέφερι του μπάσκετ και αρθρογράφο μεταξύ άλλων πια Γιάννη Κόντη,θα γυρίσει ο Χρήστος Μιχαλάκος ιδιοκτήτης της Carna που ήταν και ο βασικός χορηγός της ομάδας μέχρι το 2017. Θα μπουν όμως και άλλοι ακολουθώντας και το παράδειγμα Μαρλαφέκα πέρσι και έτσι ο σύλλογος θα ρυθμίσει τα χρέη του ,θα είναι έτοιμος οικονομοτεχνικά και θα έχει και ένα μικρομεσαίο μπάτζετ για την Α 1 .Προπονητή και κορμό έχει ήδη και ο 6ος παίκτης θα είναι ο κόσμος που μαζί με τα διαρκείας είναι ένα επιπλέον έσοδο.

Στο ερώτημα αν χωράει η Πάτρα δύο ομάδες στην Α 1 ,κάτι που δεν άντεξε πχ στο παρελθόν η Λάρισα, η απάντηση είναι ναι. Ο Προμηθέας έιναι υγιής ομάδα με υποδομές πλέον και το δικό του brand και ο Λιόλιος είναι πάντα ένας πολύ δυνατός χρηματοδότης. Ο Απόλλων Πατρών είναι το βαρύ όνομα της πόλης που δεν έχει τον μεγάλο χρηματοδότη αλλά έχει τον κόσμο και άρα εύκολα θα μαζέψει χορηγίες για να είναι αυτάρκης και οικονομικά υγιής !Η Πάτρα επιστρέφει για τα καλά…!

-Άρθρο του Σωτήρη Γεωργίου στο overfm.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.