Mια νέα τράπεζα στην Αθήνα. Doha Bank

Mια νέα τράπεζα στην Αθήνα. Doha Bank

Από την μακρινή όσο και εξωτική πρωτεύουσα του Κατάρ, την πανέμορφη Ντόχα, έρχεται μια νέα τράπεζα να εγκατασταθεί στην Αθήνα. Πρώτος προφανή στόχος η εμπλοκή της νέας τράπεζας στη χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων όσο και επενδύσεων σε άλλες υποδομές που ξεκινούν στην Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Doha Bank του Κατάρ, Dr Raghavan Seetharaman, θα επισκεφθεί την Αθήνα προσκεκλημένος από την Powerglobe Europe που στην Ελλάδα διευθύνεται από τον κ. Θ. Θεοδωρόπουλο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Dr Seetharaman θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά φυσικά -κυρίως- με τον επόπτη του την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η κεντρική τράπεζα του Κατάρ, ενέκρινε την επέκταση στο εξωτερικό της Doha Bank, η οποία ανοίγει γραφεία στη Σρι Λάνκα, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Η Doha Bank μαζί με την Powerglobe Qatar, εκτός από την κοινή μετοχική σύνθεση, έχουν συνάψει στρατηγική συμμαχία με στόχο την προώθηση υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, στην περιοχή της Μεσογείου. Επιπλέον οι δύο εταίροι δρομολογούν από κοινού τη δημιουργία σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στον Αθερινόλακκο της Κρήτης.

Η Power Globe συμμετέχει και στον διαγωνισμό της εταιρείας Φυσικού Αερίου της Κύπρου.

από banks.com.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.