Καμία Λίβερπουλ δεν κέρδισε καμία Μπάρτσα

Καμία Λίβερπουλ δεν κέρδισε καμία Μπάρτσα

Τεράστια νίκη, λένε, μετά το ανεπανάληπτο 4-0 της Λίβερπουλ. Επική ανατροπή του 3-0 της Μπαρτσελώνα. Απίστευτη πρόκριση της αγγλικής ομάδας. Μόνο μια Liverpool μπορεί να τα κάνει αυτά. Μόνο στο Anfield γίνονται τέτοια αλησμόνητα κατορθώματα. Και άλλα τέτοια που ταιριάζουν στην περίσταση, που όμως δεν βγάζουν τη Μεγάλη Αλήθεια της ρεβάνς ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές με τις φανέλες της Μπαρτσελώνα και της Λίβερπουλ.

Το ποδόσφαιρο νίκησε. Αυτό έγινε. Ποιο ποδόσφαιρο, δηλαδή ποιο παιχνίδι που το είπαν ”βασιλιά των σπορ” πριν χρόνια πολλά, σε εποχή ακόμα της νηπιακής του ηλικίας. Έτσι είναι. Αν το συγκρίνουμε με το ποδόσφαιρο έτσι όπως εξελίχθηκε σήμερα και μπήκε κυριαρχικά στην κοινωνική ζωή όλων των λαών της γης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η μπάλα κέρδισε χθες στο γήπεδο της Λίβερπουλ. Αυτό το ίδιο παιχνίδι με τους δυο συγκεκριμένους αντιπάλους άνετα τελείωνε και 5-0, όπως και 3-1 ή 2-2, ακόμα και 2-3. Η μπάλα αποφάσισε έτσι όπως εκείνη γούσταρε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ένα τσαφ στην κλωτσιά και το τόπι θα κατέληγε άουτ κι όχι στον τερματοφύλακα, που δεν απέκρουσε αποτελεσματικά, για να φτάσει η στρογγυλή σε αντίπαλο παίκτη κι αυτός να την στείλει στο πλεκτό. Ένα δέκατο του δευτερολέπτου πριν βρεθεί στην θέση που βρισκόταν ο άλλος τερματοφύλακας και μόλις τρεις μοίρες να μην είχε την κλίση του σώματος του όταν σούταρε αντίπαλος, το γκολ θα ήταν γεγονός.

Μη λέμε πολλά. Εκτός πραγματικότητας είναι να πει κανείς ότι άξιζε το θρίαμβο η Λίβερπουλ. Βεβαίως άξιζε και με το παραπάνω. Δεν κέρδισε αυτή, όμως, όπως δεν αποκλείστηκε η άλλη ομάδα. Η μπάλα στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι δίνει την μεγάλη ερμηνεία γιατί γεννήθηκαν οι θεοί και οι θρησκείες. Γιατί η Ιστορία αντιμετώπισε περισσότερο απ’ όσο άξιζαν βασιλιάδες και κουρσάρους. Γιατί τα μεγαλύτερα μυαλά που γεννήθηκαν ποτέ, με πρώτους τους Έλληνες φιλοσόφους, Σωκράτηδες και Αριστοτέληδες, αναγνώρισαν και προσκύνησαν δαίμονες κι άλλες ”θείκές δυνάμεις” που έτσι κι αλλοιώς επηρεάζουν την καθημερινότητα, και είναι αυτές αποφασίζουν τα μελλούμενα.

από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.