Ένας χρόνος που πέθανε, κι όμως δεν πέθανε

Γιώργος Ποζίδης

Ο τεράστιος Γιώργος Ποζίδης και οι αγώνες του στην Ελληνορωμαϊκή πάλη στολίζουν το μυθικό σύμπαν του αθλητισμού. 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, και ο ολυμπιονίκης ένα πρόσωπο και κορμί, μια φιγούρα ολότελα γιγάντια, κι όχι μόνον.

θρυλικός αθληταράς. Κι όμως! Όταν ένιωθε να τον θίγουν, δημοσιοποιούσε την αντίδρασή του. Και επειδή δεν ήταν κρεμασμένος από τα σύννεφα του ρομαντισμού, ήξερε ότι για να ζήσει, αυτός, δεν αρκούσε που ήταν ολυμπιονίκης, έγινε επιχειρηματίας και μάλιστα μεγάλος. Σε διάφορους τομείς, κυρίως στον τομέα της νυχτερινής διασκέδασης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Θυμόμαστε σήμερα τον Γεώργιο Ποζίδη, τον ατρόμητο Πόντιο, τον αληθινό Έλληνα, τον αγνό άνθρωπο, το υπέροχο φίλο, τον διαλεκτό άντρα χωρίς ψεγάδι, σε αυτόν που περπάτησε τίμια στη γη, που διδάχτηκε και δίδαξε, με την ευκαιρία ότι στις 1 Αυγούστου θα τελεστεί μνημόσυνο για το ένα χρόνο από τον θάνατο του, αφήνοντας πίσω χιλιάδες ιστορίες και μύθους να λέγονται για αυτόν.

Θυμίζω ότι ο Ποζίδης πέθανε αιφνίδια, σε ηλικία 63 ετών. Την Πέμπτη, στις 1 Αυγούστου του 2019, βρισκόταν σε ταβέρνα στην Επανωμή Θεσσαλονίκης, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία.

Βλέπεις σήμερα τη φωτογραφία του Ποζίδη, το 2017, στο νυχτερινό κέντρο Fantasia, του Κώστα Μπερτάκη, τον οποίον τον είχε συνέταιρο-αδελφό και ήταν μεγάλο πράγμα, και θαρρείς πως δεν πέθανε ποτέ και θα επιστρέψει σύντομα. Πραγματικά, αν εμφανιζόταν σήμερα στο μαγαζί ο Ποζίδης, δεν θα νομίζαμε ότι είναι εξωγήινος.

Είμαι σίγουρος πως κάθε χρόνο στις 1 Αυγούστου, την ημέρα του θανάτου του, οι χιλιάδες φίλοι του, θα συγκεντρώνονται και θα κουβεντιάζουν πάνω στον τάφο του. Λες και θα είναι παρών ο ίδιος ο Ποζίδης.

Διαβάστε επίσης : Το ρεκόρ του Dimi_Fidi

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.