Χαμένοι του κορωνοϊού οι καλλιτέχνες-Όχι όμως και οι Melisses

Χαμένοι του κορωνοϊού οι καλλιτέχνες-Όχι όμως και οι Melisses

Σε αυτούς που την πατάνε απ’ την επιδημία, μεταξύ άλλων, είναι οι καλλιτέχνες.

ΟΚ, πλάκα έχει το στόρι που παίρνει ο καθένας μια κιθάρα και βγαίνει στο instagram ή απαγγέλει ποιήματα και αποσπάσματα αθάνατων θεατρικών έργων. Όλα αυτά, όμως, δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Αντιθέτως, είναι πλασάρισμα της αυταρέσκειας τους και η απόδειξη ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι από την κρισιμότητα της κατάστασης. Από τις τραγικές στιγμές που ζούμε ως χώρα και παγκοσμίως… 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν αντιλέγω πως τους αγαπάμε, αλλά μήπως, λέω μήπως, αν γίνεται λέω, υπάρχει άραγε περίπτωση να δούμε και λίγη, ελάχιστη, τόση δα κοινωνική προσφορά και από αυτούς; Είναι δεκτός οποιοσδήποτε τύπος βοήθειας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να βάλουν και αυτοί πλάτη. Άλλωστε, αν θέλουν να λέγονται ινδάλματα, είδωλα και πρότυπα, πρέπει να είναι πρότυπα και στην κοινωνική τους ζωή θαρρώ….

Αν δεν το βλέπουν έτσι, ας το δουν αλλιώς. Ότι στο αύριο της νύχτας, ο κόσμος δεν θα έχει μνήμη χρυσόψαρου. Ότι έρχονται δύσκολες μέρες. Άσε που πρόβλεψη ενίσχυσης για τον κλάδο δεν υπάρχει ούτε στον βαθύ ορίζοντα. 

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν το αποκλείω καθόλου, οι τωρινές “φίρμες” να στέκονται τιμωρία στη γωνία, γιατί δεν προσέφεραν τίποτε στο κοινωνικό σύνολο. Ενώ να αναρριχηθούν ψηλότερα, να κινούν τα νήματα από ακόμα πιο σημαντικές θέσεις άλλοι.

Για παράδειγμα, μπορεί να είναι οι Melisses. Είχαν ανακοινώσει πως θα δώριζαν 5.000 ευρώ στο Ινστιτούτο Φαρμακευτική Έρευνας και Τεχνολογίας, συνεισφέροντας έτσι στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Και το έκαναν πράξη…

Θα ακολουθήσουν και άλλοι ; Μακάρι… Το εύχομαι 

Δικάστε επίσης :

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.