Φλερτ Φαρμάκη με Σπηλιόπουλο

Φλερτ Φαρμάκη με Σπηλιόπουλο

«Με ποιον θα συμμαχήσει; Όλα είναι πιθανά, όλα είναι στο τραπέζι. Τίποτα δεν αποκλείεται, δηλώνουν οι άμεσοι συνεργάτες του στο tsipasblg.gr. Για να καταλάβετε το σκεπτικό του Φαρμάκη, συναντήθηκε όχι μόνο με τον Κώστα Σπηλιόπουλο-όπως αναμενόταν εξάλλου- αλλά επίσης και με τον Χατζηλάμπρου. Ακόμα και με τον Κατσιφάρα. Όλοι, πάντως, βλέπουν συγκυβέρνηση με το Κώστα Σπηλιόπουλο».

Αυτά έγραφα από τις 18 Ιουνίου 2019 –ΕΔΩ – και ήρθαν τα γεγονότα να με επιβεβαιώσουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Αβραμίδη στην εφημερίδα “Γνώμη” :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει αρκετά και έχει υπάρξει μία κατ’ αρχήν συμφωνία, απομένει όμως ακόμα ικανός δρόμος που πρέπει να διανυθεί. Πρόκειται για την έγγραφη αποτύπωση της συνεργασίας τους, εφόσον υλοποιηθεί, σε πολιτικό και προγραμματικό επίπεδο, για την περιγραφή των κοινών στόχων αλλά και για τις κατανομές στις θέσεις ευθύνης που θα αναλάβει η κάθε παράταξη» .

Αναλυτικά το άρθρο του :

«Την 1η του προσεχούς Σεπτεμβρίου ο Νεκτάριος Φαρμάκης, νικήτης των περιφερειακών εκλογών στη Δυτική Ελλάδα, θα αναλάβει τα καθήκοντά του. Έως τότε όμως θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση ενός πλειοψηφικού ρεύματος στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως γράφει σήμερα στην εφημερίδα “Γνώμη” ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης.

Η σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 26ης Μαίου που έγιναν με απλή αναλογική, έχει ως εξής: Φαρμάκης (19), Κατσιφάρας (17), Σπηλιόπουλος (6), Καραθανασόπουλος (4), Χατζηλάμπρου (2), Νικολακόπουλος (1), Παπακωνσταντίνου (1) και Κοσίνας (1).

Έχουμε δηλαδή ένα Σώμα 51 συμβούλων και καμιά παράταξη δεν διαθέτει σε αυτό την απόλυτη πλειοψηφία. Συνεπώς έχει ήδη τεθεί ζήτημα συνεργασιών και αναζήτησης συγκλίσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη υπάρξει, προς τούτο, προκαταρκτικές επαφές και συζητήσεις μεταξύ Νεκτάριου Φαρμάκη και Κώστα Σπηλιόπουλου.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει αρκετά και έχει υπάρξει μία κατ’ αρχήν συμφωνία, απομένει όμως ακόμα ικανός δρόμος που πρέπει να διανυθεί. Πρόκειται για την έγγραφη αποτύπωση της συνεργασίας τους, εφόσον υλοποιηθεί, σε πολιτικό και προγραμματικό επίπεδο, για την περιγραφή των κοινών στόχων αλλά και για τις κατανομές στις θέσεις ευθύνης που θα αναλάβει η κάθε παράταξη.

Φυσικά, όλα αυτά τελούν υπό μία σημαντική αίρεση. Η νέα κυβέρνηση προτίθεται να εισάγει αμέσως νομοθεσία που θα αίρει τις δυσκολίες κυβερνησιμότητας στην αυτοδιοίκηση που προκάλεσε η απλή αναλογική. Συνεπώς, η ολοκλήρωση αυτής της κυβερνητικής πρόθεσης, είναι ακόμα μια μεταβλητή, που θα επιδράσει στις εξελίξεις.

Στην περίπτωση όμως που συνεργασία Φαρμάκη- Σπηλιόπουλου ολοκληρωθεί θα υπάρχει στο Περιφερεαικό Συμβούλιο ένα μπλοκ 19 συν 6, δηλαδή 25 περιφερειακών συμβούλων, οπότε θα χρειάζεται ακόμα ένας σύμβουλος για την επίτευξη της απόλυτης πλειοψηφίας στο Σώμα.

Τέλος, οι Νεκτάριος Φαρμάκης και Κώστας Σπηλιόπουλος, φέρονται να έχουν ήδη αποφασίσει, ότι εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταξύ τους συζητήσεις, θα οργανωθεί μια κοινή τους συνέντευξη τύπου προκειμένου να ανακοινωθεί δημόσια και με διαφάνεια η προγραμματική τους σύγκλιση ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για σπερμολογίες και εικασίες για συμφωνίες στο παρασκήνιο».

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.