Τρέμει ο θρόνος του Θεού

Τρέμει ο θρόνος του Θεού

Φοβερά πράγματα. Έτσι είναι. Όταν μαστουρώνομαι άνευ ναρκωτικής ουσίας πριν ξεκινήσω να ξετυλίξω το σεντόνι της Τρίτης μία φράση ταιριάζει. Φοβερά πράγματα. Μου βγαίνουν να ξεράσω φοβερά πράγματα. Τι να κάνω; Δεν φταίω που τα γράφω. Φταίω; Το TsipasBlog, από καταβολής του, εξυμνεί τον Αγώνα, την υπέρτατη προσπάθεια, που εκφράζει έναν κόσμο συναισθημάτων, εκείνων που συνθέτουν το φρόνημα.

Ένας θεωρείται ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής σ’ αυτόν τον τόπο. Ο άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα του αθλήματος στη χώρα μας. Ο Νίκος Γκάλης. Παιδί φτωχών μεταναστών από τη Ρόδο, ο Νικόλαος Γεωργαλής, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στη Νέα Υερσέη (New Jersey) των Ηνωμένων Πολιτειών στις 23 Ιουλίου 1957.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για τον Νίκο Γκάλη, είπε ο Μάικλ Τζόρνταν (ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών): «Δεν περίμενα να βρω ένα τόσο σπουδαίο παίκτη στην Ευρώπη.»

Βάζω στην κουβέντα και την Νατάσα Θεοδωρίδου. Τι σχέση έχει η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια; Η πιο λατρεμένη απ΄ όλες. Και η Νατάσα, είναι κορυφαία στο είδος της, γιατί είναι γνήσια, αληθινή, το νιώθει αυτό που είναι, αυτό που δίνει στον κόσμο. Στα προτερήματα της, η υψηλή επικοινωνιακή δυναμική της, που θα τη ζήλευαν ακόμα και οι μεγαλύτερες αμερικάνικες εταιρείες δημοσίων σχέσεων.

Το TsipasBlog.gr, επίσης, υποστηρίζει ότι η μεγαλύτερη επιχειρηματική δύναμη στον κόσμο της νύχτας είναι ο Κώστας Μπερτάκης. Μπαίνει στο παιχνίδι της νύχτας πριν μια δεκαετία και γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος. Σήμερα, λοιπόν, θέλουν όλοι να νταραβεριστούν μαζί του. Λογικό αν σκεφτείς ότι από πάντα ο μικρός αναζητάει στήριγμα στον μεγάλο. Νόμος άγραφος της ζωής. Και ο μεγάλος, αν τον βολεύει, αν τον εξυπηρετεί, τότε θα αναλάβει την προστασία του αδυνάτου. Έτσι πάει, όχι αλλιώς.

Σε προηγούμενο άρθρο μου, εδώ στο blog αυτό, είχα γράψει πως για να βγάλει το μεροκάματο ο φουκαράς, ο άι – Βασίλης, φοράει ένα πρόστυχης ποιότητας ρούχο, εντελώς αγιοβαλιάτικο, και κοροϊδεύει τα παιδάκια με τη συναίνεση των γονιών τους.

Άι – Βασίλης δεν υπάρχει μόνο στην πολιτική, αλλά και σε νυχτερινά κέντρα. Σε πίστες, σε προγράμματα, σε μουσικά σχήματα. Δυστυχώς οι περισσότεροι, εάν όχι όλοι οι επιχειρηματίες, μοιράζουν υποσχέσεις. Αγιοβασιλιάτικες, μαϊμού δεσμεύσεις, για τις οποίες δεν μασάνε οι φίρμες της μαρκίζας, αλλά γουστάρουν να τις ακούνε, και συνεργάζονται με αυτόν που αμολάει ψέματα με το τσουβάλι. 

Ακόμα και ο Μπερτάκης ; Φυσικά και όχι…! Είναι από τους λίγους να παίζει στα ίσα τον άι – Βασίλη. Που δεν λέει όπως ο μπαμπάς στον πιτσιρικά «Θα σου φέρει δώρο ο Αϊ-Βασίλης, όταν εσύ θα κοιμάσαι»

Το σεντόνι αναφέρεται στη προ ημερών συνάντηση που είχαν στη Χαλκιδική οι Νίκος Γκάλης- Νατάσα Θεοδωρίδου και Κώστας Μπερτάκης.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.