Το χίτικο χωρίς ημερομηνία

Το χίτικο χωρίς ημερομηνία

Είμαστε στην αρχή του έργου. Κι όχι μόνο. Κανείς δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να χρονομετρήσει σήμερα πόσο θα κρατήσει το μαρτύριο. Η εντελώς απρόβλεπτη καταχνιά τούτων των ημερών. Ναι, δεν το έχουμε ξαναζήσει.

Οι γονείς μας, σίγουρα οι παππούδες μας, όπως όλες οι γενιές, ένοιωσαν στο πετσί τους πολέμους και άλλα δεινά καταστροφικά. Οι μεταπολεμικές γενιές έπεσαν στα εύκολα. Μέχρι που τους έκατσε ο κορονοίός.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Καλώς λένε οι ειδικοί και οι κυβερνητικοί να αντέξουν λίγο ακόμα. Ότι τα μέτρα είναι για δυο εβδομάδες, ότι θα ξελασκάρουμε από το τέλος του Απριλίου. Τι να πουν; Σωστό να μην θέλουν να τρομάξουν τον κόσμο. Η αλήθεια, όμως είναι πως υπάρχει σκοτάδι μπροστά στα ανοιχτά μάτια μας. Οι προβλέψεις για το χτικιό, αυτόν τον ιό, δεν έχουν λογική. Δεν έχουν ημερομηνία λήξεως.

Ο ίδιος ο Τσιόδρας λέει σήμερα πως υπολογίζει σε 3.000 τα κρούσματα και την άλλη στιγμή τα ανεβάζει μέχρι 10.000. Τι να πει ο άνθρωπος. Και τι θα γίνει, τελικά; Που θα πάει το πράμα; Απάντηση έχει μόνο ο σεναριογράφος του έργου. Αυτός, αυτοί που έγραψαν την ιστορία γνωρίζουν πότε και πως θα την τελειώσουν.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.