Τζογαδόρικη … εκπαίδευση εν όψει της κάλπης

Τζογαδόρικη ... εκπαίδευση εν όψει της κάλπης

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να εκλέξουν εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή. Πρόκειται για τις 19ες εκλογές της μεταπολίτευσης. Έτσι προκύπτει η πρώτη κοντινή προσέγγιση στα προγνωστικά. Εύκολα, δηλαδή, βγαίνει συμπέρασμα ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι που θα προχωρήσουν. Που θα εκλεγούν στη νέα βουλή.

Δεν βιαζόμαστε. Ποτέ! Μιλάμε, άλλωστε, και απ’ εκεί ξεκινάει κάποιος, για την πολιτική Κανείς δεν ξέρει πως θα κάτσει η μπίλια, τουλάχιστον εγώ προσωπικώς, μέσα σ’ αυτούς που δεν ξέρουν, που δεν μπορούν να ξέρουν, συμπεριλαμβάνω και τον θεό. Τον κανονικό, όχι τον άλλον θεό της μπάλας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ψύχραιμος και νηφάλιος είναι ο «εκπαιδευμένος» τζογαδόρος. Δεν παρασύρεται, δεν ενθουσιάζεται από τις εύκολες προβλέψεις. Π.χ. στην Αχαία, ότι ο Κατσανιώτης είναι πρώτος με διαφορά, τον ακολουθεί κατά πόδας ο Φωτήλας, η έκπληξη της κάλπης θα ακούσει στο όνομα της Χριστίνας Αλεξοπούλου, ο Γιώργος Κουτρουμάνης τα δίνει «όλα για όλα» και θα δικαιωθεί, ο Τσιγκρής αυτή τη φορά θα είναι μέσα, ο Θανάσης Νταβλούρος θα μας (ξανά)εκπροσωπήσει επάξια. Για τους άλλους υποψηφίους υπάρχει σκοτάδι.

Νόμος. Στα 2 και 3 στάνταρ, το ένα σπάει. Άρα, αρχίζουμε και ψάχνουμε σε ποιο από τους «δυνατούς» παίκτες θα γίνει η στραβή.

Αντίθετα, μόνο στο πως θα διαμορφωθούν τα στρώματα των ψήφων υπάρχει φαβορί. Οι δύο πρώτοι βουλευτές Αχαΐας-όποιοι είναι αυτοί- που θα εκλεγούν, θα παίξουν μεταξύ 18 και 23 χιλ. Ο τρίτος-όποιος είναι αυτός- από 15 με 18 χιλιάδες, ο τέταρτος-όποιος είναι αυτός- γύρω στις 10 χιλ, ενώ όλοι οι άλλοι -όποιοι είναι αυτοί- θα συλλέξουν έως 7 χιλιάδες.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.