Στο σώρο και η μέρα της γιορτής της γυναίκας

Στο σώρο και η μέρα της γιορτής της γυναίκας

Γιορτή της Γυναίκας σήμερα. Καλό κι αυτό. Ο σύγχρονος άνθρωπος, οι κοινωνίες οι πολύ προχωρημένες του Σήμερα όρισαν Ημέρα της Γυναίκας την ογδόη Μαρτίου. Καλό; Πολύ καλό, και δείχνει την ευγένεια ψυχής και, βέβαια, την αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας στη Γη, με τη γιορτή μια φορά το χρόνο. 

Μην είμαστε και υπερβολικοί, δηλαδή. Φτάνει και περισσεύει μια φορά στις 365 ημέρες να θυμηθούμε και την γυναίκα. Στο σωρό κι αυτή όπως η Ημέρα για τους Φάρους, το Καπέλο, τους Αριστερόχειρες, το Ποδήλατο, τους Πρόσφυγες, την Κιθάρα, τους Πρόσκοπους, το Θέατρο Σκιών κλπ κλπ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν πρόκειται απλά για ισοπέδωση, αλλά για γελοιοποίηση αυτή η… τιμητική Ημέρα για την Γυναίκα. Έτσι δουλεύει σήμερα ο κόσμος. Κάνει πλάκα. Αυτό, θαρρώ, είναι το σοβαρό σχόλιο. Κάνει σοβαρά ένα γελοίο παιχνίδισμα για ένα γήϊνο πλάσμα χάρη στο οποίο υπάρχουμε. 

Ε, αφού έχουμε και γυναίκες, να δείξουμε την ευαισθησία μας, και να γιορτάζουμε την ύπαρξη της, όπως έχουμε κάθε χρόνο την Ημέρα για τη μπριτζόλα και τα πασουμάκια, το ραδιόφωνο και την ομοφοβία.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.