Σημαντικές μετεκλογικές παρατηρήσεις

Σημαντικές μετεκλογικές παρατηρήσεις

*Η ΝΔ όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ,κυβερνά με αποδοχή από το 22% του λάου σε πραγματικά νούμερα καθότι 2,25 εκ ψήφοι στα 10εκ

*Όπως είχα πει καμιά επίπτωση ουσιαστικά δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα Πρεσπών, καθώς και η ΝΔ αποδέχεται τα δεδομένα για έξωθεν λόγους. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε μόλις 1% σε Φλώρινα-Καστοριά(!) και πουθενά πάνω από 6-7% με τέτοια κυβερνητική φθορά σε όλη την Β. Ελλαδα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

*Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε πολύ ακριβά, ότι φτωχοποίησε την μεσαία τάξη και μετά της πέταγε ξεροκόμματα (επιδόματα, νοσοκομεία ανασφάλιστοι κτλ) για να την έχει μαζί του! Μόνο που το κατάλαβαν! Και φυσικά την πλήρη ανομία για να προστατεύει τους ψηφοφόρους του που και καλά ήταν επαναστατείς παλιά.

*Η ΝΔ απορρόφησε σχεδόν όλο το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ένα 3-4% της Χ.Α, καθότι κομμάτι της ακροδεξιάς προερχόταν από την δεξαμενή της δεξιάς.

*Κανείς μικρός δεν πείθει, καθώς με τέτοια απογοήτευση πάλι τα μνημονιακά κόμματα κυριάρχησαν όπως και ο δικομματισμός.

*Το 70% της χωράς, όσων ψηφίζουν αποδέχονται μνημόνια και ανάλογες πολίτικες και άρα καταρρέει ο μύθος ότι οι μισοί Έλληνες προτιμούσαν δραχμή.

*Η ΝΔ κέρδισε 700χιλ ψήφους. Αν φύγουν 250χιλ ,τα κόμματα ξεκινάνε στα ίσα με απλά αναλογική! Εξου και η ανασφάλεια καθώς δεν υπάρχει το παλιό συμπαγές εκλογικό σώμα.

-Σωτήρης Γεωργίου (Facebook)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.