Πότε επιτέλους θα κάνει κάποιος τη διαφορά στα ΜΜΕ;

Πότε επιτέλους θα κάνει κάποιος τη διαφορά στα ΜΜΕ;

του Θάνου Πασχάλη

Μάλλον πρέπει να συμφωνήσουμε ότι τα δελτία ειδήσεων σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια είναι σχεδόν ίσα και όμοια στη θεματολογία, στην πολιτική τους στάση (φιλοκυβερνητικά) αλλά και στον τρόπο παρουσίασης ειδήσεων και “ειδήσεων” (με εξαίρεση τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ που τουλάχιστον δεν λαικίζουν, ούτε πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες) .

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τι κυριαρχεί; Θεματάκια του καθημερινού αστυνομικού δελτίου (μονόστηλα στις εφημερίδες) καταλαμβάνουν τεράστιο χρόνο ως ρεπορτάζ με αρκετές δόσεις τρόμου και μάλιστα ιεραρχούνται στις πρώτες ειδήσεις των δελτίων κάθε καναλιού. Μάλλον το φρονιμότερο θα ήταν, αρκετά βράδια τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, να εκπέμπονται από τη ΓΑΔΑ ή να ονοματίζονται ως “τα νέα της ΓΑΔΑ”.

Η εξήγηση είναι απλή..Το τηλεοπτικό κοινό των ειδήσεων είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία γερόντια.. οπότε δίνουμε θεματολογικά ό,τι τους ενδιαφέρει ή τους φοβίζει.. Δηλαδή διαρρήξεις, κλοπές, φόνους και φυσικά αυξήσεις στις συντάξεις..Τη διαφορά που παλαιά στα τηλεοπτικά πράγματα, όσον αφορά την εγκυρότητα, την ιεράρχηση στην παρουσίαση των θεμάτων, και τις αποκαλύψεις έκανε το Mega, και στο χώρο του Τύπου η ” Eλευθεροτυπία” και ” Τα Νέα” τώρα δυστυχώς δεν την κάνει σχεδόν κανένα Μέσο στα ΜΜΕ.. Ισως θα ξεχώριζα, σε ένα βαθμό, μόνον το “Ντοκουμέντο ” στο χώρο των εφημερίδων αν και κινείται αποκαλυπτικά μόνον προς ορισμένη πολιτική κατεύθυνση. Ακόμη και στο χώρο των ενημερωτικών ιστοσελίδων δεν υπάρχει κάποια που να ξεχωρίζει..

Για να δούμε πότε επιτέλους κάποιος (κανάλι,εφημερίδα,ραδιόφωνο,σάιτ) θα κάνει τη διαφορά και θα κερδίσει πέραν των εντυπώσεων τους τηλεθεατές ή τους ακροατές ή τους αναγνώστες;

-.enimerosi24.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.